Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meclis Üyeleri ABD’nin Kripto Para Lideri Olması Konusundaki Çağrılarını Tekrarladı

Kripto para ağları, dolar veya ödeme mekanizmalarının alternatifi olmaktan çok daha fazlası.”

Geçtiğimiz yıl başlatılan Emtia Varlığı Ticareti Komisyonu (CFTC) ve ABD Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonu (SEC), Blockchain, kripto para birimleri ve ICO’lar üzerindeki rollerini tartışmak üzere bir araya gelmişti. Üç meclis üyesi tarafından verilen mesajda bu ifade yer alıyordu.

 Jared Polis, Tom Emmer ve David Schweikert tarafından kaleme alınan mektubun CBC’nin geçmiş kamu açıklamalarını tekrarlaması çok şey ifade ediyor, ancak her iki ajans başkanının da ifade vermesinden sonraki haftalarda kripto para birimleri üzerinde, piyasa değerlemelerinde olağanüstü bir artış olanağında potansiyelleri olarak gördüklerini ABD Kongresine açıklamışlardı.

Bu yolla, mektup SEC başkanı Jay Clayton ve CFTC’nin başkanı J. Christopher Giancarlo, ABD Hazine Departmanı ve Federal Rezerv ile yasal eylemler konusunda çaba sarf etmeleri konusunda cesaretlendirdi. İmzacılar, düzenleyicilere ifadeleri için teşekkür etmeye devam ederken, aynı zamanda çabalarında “hafif dokunuş” bulundurmaya da tavsiyede bulundu.

Mektupta şu ifadeler yer alıyordu:

ABD, bu yeniliğe ev sahipliği yapmalı ve bu yeni teknolojileri benimsemeli. Gösterilen çabaların başarılı olabilmesi için yönetimde kasıtlı, esnek ve birleşik bir yaklaşım benimsemek zorunludur.”

Token satışları ve ilk madeni para arzları (ICO) ya da özel kripto para birimleri kullanan fonlama mekanizmaları soruları için ayrıca bir açıklama yapıldı.

Mektupta, tüketici korumasını deneme ve ev içi iş yaratma gereksinimi ile dengelemek için ileriye dönük olarak, önerilen yeni düzenleme ya da mevzuatın “dar bir şekilde uyarlanmış” olması gerektiği belirtildi.

Gerekli endişe ve belirsizlikten kaçınmak için ek adımların atılması gerektiği belirtildi:

“Piyasadaki yenilikçiliğin devam etmesine izin vermenizi ve kripto paralarının kullanılma yollarına daha yaratıcı analizler yapmanızı öneriyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment