Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finlandiya Yetkilileri El Konulan 2.000 Bitcoin’i Nasıl Saklayacağını Düşünüyor

Finlandiya yetkilileri, 20 Şubat Salı günü yayımlanan yeni Hazine Müsteşarlığı raporundan sonra, 2016’da el konulan 2.000 Bitcoin’i depolamak için bir alan tasarlamaya çalışıyor.

Hazine yönergelerini gerekçe göstererek Bloomberg’e göre yetkililer, 22.8 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i soğuk bir depoda offline olarak depolayabilirler. Ancak Finlandiya yetkilileri bu zamana kadar biriken Bitcoin’leri nasıl sakladıklarını anlatmayı reddetti.

El konulmuş kripto paralar üzerine olan eski yasalar bu sorunu çözmekte yetersiz kalıyor. Hazine raporundan bahseden Bloomberg, Finlandiya hükümetinin yetkilileri Bitcoin ve diğer kripto paraları para birimi olarak saymayı yasakladığını söyledi. Onları birer mal varlığı olarak kabul edip, “yatırım veya ödeme aracı olarak kullanılamaz.” dendi.

Hepsi Açık Artırmaya Sunulacak

Hazine raporu, ticaret borsalarını “güvenilir olmayan ve opak” olarak gördüğünden dolayı, ele geçirilen 2.000 Bitcoin, birleştirici bir mahkeme kararıyla Finlandiya devleti tarafından euro para birimine çevrilip açık artırmaya sunulacak.

Bu, suçlu davalarında ele geçirilen kripto paraların hükümet tarafından açık artırmaya sunulduğu ilk sefer olmayacak. Bulgaristan’daki bir gümrük kaçakçılığı suç örgütünün basılması sırasında yetkililer 213.519 adet , yani hemen hemen 2.5 milyar dolar değerinde Bitcoin’e el koymuştu; bu parayı da devlet borçlarını ödemek için kullanmayı planlıyordu.

22 Ocak tarihinde ABD Federal Ofisi, ceza soruşturmalarında ele geçirilen 3.813 Bitcoin’i açık artırmaya sundu. Cointelegraph’e göre bunlardan bazıları, Utah’ta ünlü bir uyuşturucu tacirinin tutuklanması sırasında ele geçirilmişti. O dönemde mareşaller ticari borsalarda toplam 50 milyon dolar değere sahipti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment