Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Verge, Litecoin: TapJets Yarışını Kim Kazandı? Oylama Hileli Mi?

15 Mayıs tarihinde TapJets, Twitter kullanıcılarının şirketin kullanacağı ödeme yöntemi için en ideal kripto para biriminin hangisi olması  gerektiği konusunda Twitter üzerinden oylama başlatmıştı. Oylamayı yapan TapJets firması, müşterilerinin anında iyi bir fiyata özel jet kiralamalarını sağlayan dünyanın ilk gerçek anlamda ”Jet Çağırma” servisi. Şirket hakkında göklerin Uber hizmeti yorumunu yapmak da pek abesle iştigal etmeyecektir.

Hangi kripto para biriminin şirketin kripto ödeme sisteminin bel kemiğini oluşturacağı konusunda önce aday adayları azaltıldı ve sonra da seçenekler 3’e daraltılıp insanlara 3 alt koin arasından seçim yapmaları söylendi: Verge [XVG], Ripple [XRP], ve Litecoin [LTC]. Bu koinlerin seçilmesindeki temel sebep ise topluluktan gelen istekler ve şirketin kendi kullanıcılarının talepleri oldu.

Twitter gönderisine göre 57,054 Twitter kullanıcısı ankete katılıp Ripple ve Litecoin’in birbirlerine zorlu bir rekabet yaşatmalarına neden olmuş.

Bu süreç esnasında bazı Twitter kullanıcıları XRP’yi, gönderideki oyların ”Tweet Activity” (Etkinlik Kontrol Paneli) bölmesindekiler ile  eşleşmemesi nedeniyle oylamaya sahte oy karıştırdığı suçlaması ile itham etti. Suçlamayı yapan kullanıcılar şunları belirtti:

”@TwitterSupport lütfen sayılardaki bu uyuşmazlığı açıklığa kavuşturabilir misiniz? Biz #Followers cevabı bilmeyi hak ediyoruz. @TapJets / ekip üyeleri”.

Ancak buna herhangi bir yanıt verilmedi.

TapJets tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde de belirtildiği üzre, özel jet kiralama şirketi Ripple ve Litecoin’in kendi özel jet hizmetleri için ödeme yöntemi olmasına karar vermiş. Şirket kendi değerlendirmelerinin bir parçası olan ”API testi, takas işlemi testi ve diğer onaylama işlemlerinin” 28 Mayıs tarihine kadar tamamlanmış olacağını çünkü hedeflerinin bu koinleri müşterilerine 1 Haziran tarihine kadar sunmaktan ibaret olduğunu belirtti.

Şirket ek olarak bu etkinliğin ”XRP/LTC geliştirici takımlarının bizim isteklerimiz karşısında ne denli becerikli olduklarına da bağlı” olduğunu duyurdu. TapJets bünyesindeki konuyla ilgili ekip şimdiden LTC takımıyla irtibatta olduklarını ve XRP takımına ise Pazartesi günü ulaşacaklarını belirtti. Dahası şirket, XVG’ye ithafen şu yorumda bulundu:

”İyi takipçi oranına, mükemmel geri dönüte ve ciddi anlamda potansiyele sahipsiniz. Size şunun teminatını verebilirim ki  çok yakın bir gelecekte şimdiki yeni UX’e (kullanıcı deneyimi)ek olarak başka bir önemli alt koin ile daha çalışma yapmayı planlıyoruz ve Verge listemizin en üstünde yer alıyor.”

Twitter kullanıcısı olan Vinay Dalal:

”Ciddi anlamda XRP oylamayı kazandı ve siz LTC’ye de bir şans veriyorsunuz. E o halde neden bize boşu boşuna #xrp#Ripple oyu kullandırttınız? ”

Litecoin kurucusu Charlie Lee bu yoruma ithafen şu cevabı verdi:

”Hileye açık bir sosyal oylamanın kazananı ile mi yollarına devam etsinler? Bu oylama insanların hile yapması için yapıldı ve eldekilere verilere bakarsak bu konuda inanılmaz bir başarı göstermiş.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment