Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Consensus 2018: ABD Kripto Para Kuralları Konusunda Elini Çabuk Tutmalı

Blockchain alanındaki yatırımcıların ABD’ye bir mesajı var: Açıklık ve kesinlik gerekiyor.

Bu fikir Pazartesi günü yapılan Consensus 2018 konferansında, Future/Perfect Ventures kurucusu ve yönetici ortağı Jalak Jobanputra, ARK Invest CEO’su ve baş yatırım yetkilisi Catherine Wood ve ConsenSys kurucu yönetim ortağı Kavita Gupta tarafından ortaya atıldı. Hepsinin ortak fikirde olduğu nokta ise blockchain ve kripto para alanında bir işlem yapılması gerektiği yoksa yenilikçi startup şirketlerinin başka dost kıyılara yelken açacağı yönündeydi.

Gupta konu hakkında;

SEC ne kadar hızlı hareket ederse, ABD içerisinde kalacak şirketler için o kadar iyi olacak.” yorumunu yaptı.

Wood ise düzenleme ve kanun konusunda yaşanan eksikliklerin olası yatırım fırsatlarını kısıtladığını belirtti. Daha açık belirtmek gerekirse Wood, piyasada daha fazla token ve bitcoin listelemesi görmek istediğini belirtti. Ancak Wood böyle bir hareketin şu anki düzenleyici çevre içerisinde gerçekleşebileceğinden emin değil.

”Bizim denetleyici kurumlarımız işleri daha etkili çözebilmek için bir an önce faaliyetlerini düzenlemeliler.” diyen Wood son olarak şunları ifade etti;

”Büyük ihtimalle çoğunlukla adli takibat ve yasal işlemler yüzünden düzenleme görebileceğiz.”

Jobanputra ise CFTC ve SEC gibi kurumlardan gelecek müdahalelerin endüstrinin düzenleme konusundaki sorunlarına çare olabileceğini düşünmüyor.

Jobanputra bu konuda, ”Yargı ve hükümler ile teknoloji çözümlerinin karman çorman olduğu bir şey ortaya çıkacak.” yorumunu yaptı.

Üç Konuşmacı bunların yanı sıra blockchain yatırım olanakları hakkındaki görüşlerini de paylaştı. Jalak’a göre gelişmemiş ve gelişmiş ülkelerin ikisi de blockchain teknolojisinden fayda elde edebilir.

”ABD gibi ülkelerde bile hala tam olarak dijitalleştirilmemiş bir kaç endüstri bulunmakta. Blockchain teknolojisi gelişmiş dünya içerisinde de daha verimli olanaklar sunmak için kullanılabilir.”

Wood ise blockchain teknolojisinin uygulanabilirliği, robotik ve otomasyon, yapay zeka, derin öğrenme ve enerji hakkında da iyimser yorumlarda bulundu.

”Bizim dokunmakta olduğumuz her şeye, blockchain de dokunacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment