Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

St. Louis Rezerv Bankası Müdürü: Bitcoin Gelecekte Dolar İçin Bir ‘Tehdit’ Olabilir

CNBC ile 14 Mayıs tarihinde yaptığı röportajda, ABD içerisinde üst düzey karar verme mercilerinden birisi olan St. Louis Federal Reserve Bank, Bitcoin hakkında olumlu görüşlerde bulunup bunun ABD doları için potansiyel bir ”tehdit” olmadığını vurguladı.

Pazartesi günü New York’da yapılan Consensus 2018 konferansının yan hatları hakkında CNBC’ye röportaj veren Louis Federal Bank başkanı James Bullard, genel olarak kripto para birimlerinin pozitif yönleri üzerinde durdu ve özellikle bu birimlerin ticaret konusunda masrafları azaltmasını övdü. Kripto para birimlerinin ”başka türlü mümkün olmayacak şekilde ticareti kolaylaştırdığını” belirtti. ”Bunun bir kısmı yasa dışı olsa da diğer kalan kısmı başka hiçbir şekilde yapılamayacak biçimde masrafları azaltabiliyor.”

Bitcoin’in ABD Dolarına karşı potansiyel bir tehdit olup olmadığı sorusuna ise Bullard, önde gelen kripto para biriminin potansiyel bir rekabet ortamı oluşturup oluşturamayacağı konusunda emin olmadığını belirtti. ”Bence şu an için bu mümkün değil. […] Geleceğin neler göstereceğini ise tam olarak bilemiyoruz.”

”Benim fikrime göre şu an için çok fazla kripto para rekabeti dönmekte.” sözlerini dile getiren Bullard bu sırada doların üstünlüğü konusuna devam ederek şunları ifade etti:

”Dolar uzun tarihsel periyot boyunca hep lider olarak kaldı çünkü dünyanın en büyük ekonomisi tarafından desteklenip düşük enflasyon açısından da kısmen kararlı bütünlüğe sahip.”

Blockchain konusunda ise Bullard daha açık bir şekilde iyimser yorumlarda bulunup şunları ifade etti:

”Biz blockchain teknolojisinin çok ilginç olduğunu düşünüyoruz. [..] Bu süreç ilerledikçe çok hevesli bir şekilde sürece dahil olmak ilk hedeflerimizden birisi.”

Fed’in kendi kripto para birimini çıkartmayı düşünüp düşünmediği sorusuna ise biraz isteksiz bir şekilde ” kesinlikle buna bir olasılık gözüyle bakabiliriz. Bunun yanı sıra Fed bünyesinde blockchain teknolojisinin bütün yönlerini inceleyen farklı ekipler de var. Ancak şuan için kripto para birimine yönelik bir olduğunu söyleyemem.

Bu yılın Ocak ayında Rezerv Bankası ”Kripto Para Birimlerinin Dünyası Hakkında Kısa Bir Tanıtım” ismiyle yayınladığı araştırmasında Bitcoin ve altkoinlerin ”kendine has varlık sınıfı olarak ortaya çıkacağı” tahmininde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment