Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FedEx, Blockchain’e Büyük İlgi Duyuyor

Amerika merkezli kargo şirketi devi olan FedEx, Blockchain teknolojisine bir hayli güveniyor. Şirketin CEO’su Frederick Smith ve CIO’su Robert Carter konuyla ilgili görüşlerini belirtirken, Blockchain’in şirketlerine değer katacağını düşündüklerini ifade etti.

Consensus 2018’de şirket adına bir konuşma yapan FedEx CEO’su Frederick Smith, Amerika merkezli kargo şirketinin; şu aşamada dağıtık defter teknolojisine yatırım yaptığını belirtirken; Blockchain teknolojisinin kargo sektörüne de yeni bir soluk getireceğine inandığını ifade etti. Yine aynı sunumda söz alan FedEx CIO’su Robert Carter da, Blockchain teknolojisinin sektör için tam bir devrim niteliğinde olduğunu iddia etti. Smith, açıklamasında şunları söyledi:

”Blockchain’in ürün tedarik ve arz talep dengelerinin takibinde inanılmaz büyük bir rolü olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda lojistik faaliyetler ve gönderim takibi gibi noktalarda da işimize yarayacağına inanıyoruz. Bu size bahsettiğim şeyler, zaten bizim FedEx olarak yaşam alanımız olduğu için; Blockchain’in bize büyük katkısı olacağını düşünüyorum.”

Uluslar arası para gönderim işlerinden bahseden Smith, çoğu kez sürecin karmaşık bir hal aldığını belirtirken; bu sebep olarak da karşılıklı olarak tarafların uyumsuz veriler paylaşması süreçlerini gösterdi. Şu anda sistemde bazı açıklar olduğunu ve bunun kötü niyetli kişiler tarafından kolaylıkla suistimal edilebileceğini belirten Smith; Bitcoin ve Blockchain’e bu yönde getirilen eleştirilere bu sebeple pek de katılmadığını ifade etti. Smith; şu ifadeleri de sözlerine ekledi:

”Blockchain’in esas devrim yarattığı nokta bana kalırsa şu ki, tarihte belki de ilk defa bir bilgi, tüm paydaşlara açık hale geliyor. Bu, çok çok büyük bir olay.”

FedEx’in şu aşamada kendi özel sistemleri ile işleri idare ettiğini belirten CEO Smith, Blockchain teknolojisi sayesinde bu takip sistemlerini daha da geliştireceklerine olan inancını yeniledi. Blockchain’in hayatlarına girmesinin ardından birçok avantajlar ile donatılacaklarını belirten başarılı yönetici; bu avantajlar arasına ise, daha az hata, daha az maaliyet ve daha yüksek güvenlik seviyesi gibi olayları koydu.

Şirket CIO’su Rob Carter ise, Blockchain ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Blockchain bizim için tam bir devrim niteliğinde çünkü, Blockchain sayesinde hep içine tıkılı kaldığımız duvarları yıkma şansımız var. Bu da, çok heyecan verici bir şey.”

FedEx’in daha önce çıkan haberlerde de belirtildiği gibi; Ethereum ve Hyperledger platformlarında da yaratılan bir teknoloji ile ilgili çalışmalar yaptığı belirtilmişti. Bu konuya da değinen Carter, FedEx olarak halen hangi teknolojinin, şirketin ihtiyaçlarına maksimum katkı sağlayacağı noktasında karar aşamasında olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl çıkan haberlerde de FedEx’in, kargo ve diğer gönderim sektörlerinde çalışan şirketlerin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu ve bu sektörlerde Blockchain kullanımını teşvik edip bu konu ile ilgili araştırmalara yapan Blockchain in Transport Alliance (BiTA)’nın bir üyesi olduğu belirtilmişti.

Carter, BITA olarak da gelecek hafta toplantı yapacaklarını belirtirken, kendisini dinleyenlere ”Eğer Blockchain ile ilgili büyük bir açıklama yapılırsa lütfen şaşırmayın.” dedi.

BITA’nın kurucusu ve başkanı olan Craig Fuller da, organizasyonun bir sonraki toplantısında olumlu ve büyük duyuralar yapılmasının ihtimal dahilinde olduğunun sinyallerini vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment