Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Bitcoin Borsası İtibari Para Çekimlerini ”Banka ile İlgili Meseleler” Yüzünden Durdurdu

Dubai menşeli BitOasis isimli kripto para borsası Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi/BTC alım satım işlemlerini borsanın kendisinin banka ile yaşadığı sıkıntılar nedeniyle durdurduğunu açıkladı. BitOasis kullanıcılarına dün gönderilen iletide Salı gününden başlayarak borsadan herhangi bir dirhem çekimi yapılamayacağı belirtildi. Bu haber kullanıcılara ya hesaplarını başka bir yere taşımaktan ya da eğer isterlerse az olan dirhem miktarlarını daha da arttırmaktan başka seçenek bırakmıyor.

Kredi kartı ile para yatırmak isteyen kullanıcılar ise Haziran 16 tarihine kadar bunu indirimli bir fiyat üzerinden hala yapabilme şansına sahip. BitOasis’in açıklamalarına göre alım satımın yapıldığı banka ortadaki tek problem ancak BTC, BCH, ETH, XRP, LTC, XMR ve ZEC gibi diğer kripto paraların normal alım satım işlemleri eskiden de olduğu gibi kripto para borsasından özel cüzdanlara şeklinde devam edecek.

Yerel bir haber kaynağı olan Arabian Business BitOasis’in kullanıcılarına yaptığı açıklamadan alıntılar yaparak şu açıklamalarda bulundu:

”Eğer itibari para miktarınızı çekmek isterseniz 15 Mayıs tarihinden sonra yapabileceğiniz tek yol bunu kripto para birimine çevirip başka bir cüzdana göndermek şeklinde olacaktır.”

”Eğer Mayıs 15 tarihinden sonra da BAE itibari para miktarınızı hesapta tutmak isterseniz, şuan için BAE itibari para çekimlerini tekrar açacağımız kesin bir tarih veremiyoruz ancak müşterilerimize bu servisi sunmak için canla başla çalışmaktayız.”

Elektronik transfer şeklinde Dirhem çekim ve yatırım işleminin tekrar aktif edileceği kesin bir tarih verilmese de BitOasis bunun çok yakında olacağını belirtti.

”Merhaba ekip, 15 Mayıstan sonra elektronik transfer çekimlerinin engelleneceği mesajını gördüğüm için çok üzgünüm ki bu hiç adil değil. Fiyatlar yüksekken bunları satın aldık ve eğer kısa zamanda bunları satıp çekersek bu bizim için kayıp anlamına gelecektir.”

BitOasis: BAE itibari para elektronik çekim işlemleri çok yakında gene devreye girecek. Lütfen bu gerçekleşene kadar fonlarınızı saklamaktan çekinmeyin”

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Kuveyt içerisinde hizmet vermekte olan kripto para borsası geçmişte de bu şekilde para çekim işlemlerini bloklamıştı. Borsa 2017 yılında Emirates NBD, Noor Bank ve Mashreq Bank hesaplarından gelecek ve bu hesaplara gidecek bütün işlemleri kısa süreliğine durdurmuştu. Gulf News’in haberine göre, müşterilerin para çekim işlemlerinde gecikmeler yaşaması ve yeni onayların askıya alınması da dahil bütün bunlar o zaman içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yapılan düzenleyici baskı yüzünden gerçekleşmiş.

Ürdünlü girişimci Ola Dudin 2014 yılında BitOasis platformunu kuran kişi. BitOasis ilk olarak melez cüzdan/borsa olarak kurulmuştu ve o zamandan beri aktif. BitOasis Nisan 23 tarihi gibi yakın bir tarihte Zcash’i de listelerine eklemişti. Borsanın resmi internet sayfasına göre BitOasis, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde başlıca teknoloji merkezlerinden birisi olarak tescillenen ilk kripto para şirketi olmayı planlamakta.

Şirket henüz  dirhem itibari parasının borsa üstünde kullanımı hakkındaki yeni kısıtlamalarla ilgili bilgi vermedi. Bir çok BitOasis kullanıcısı bu güncel gelişmeler hakkında endişeli ve bu kısıtlamaların zamanlaması ve süresi hakkındaki sorularına bir cevap alabilmek ve ses getirebilmek için konuyu Twitter üzerine taşıdılar. Twitter üzerinden yönlendirilen soruların en yaygın olanı ise paralarını çekebilmek için yeteri kadar zamanları olup olmayacağı hakkında.

”Elektronik para çekim işlemlerinin durdurulması hakkında sizden gelen son dakika maili ile birlikte şuan internet sayfanıza erişim sağlayamıyorum. Müşterilerinize bir kaç günlük zaman tanımalısınız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment