Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys ve CapBridge, Blockchain Temelli Bir Borsa Kuracak!

Singapur Borsası tarafından desteklenen bir fintech firması olan CapBridge, blockchain temelli bir borsa üretmek için, blockchain firması ConsenSys ile ortaklık imzaladı. 1exchange (1X) isimli borsa Singapur Borsasının (SGX) ve diğer hissedarların desteği ile geliştirilecek. Platform özel şirketlerin hisse sahiplerinin projeyi terk etme seçenekleri üzerine odaklanacak.

CapBridge CEO’su Johnson Chen ve ConsenSys kurucusu Joseph Lubin konu hakkında şunları ifade ettiler:

”1X Hisse sahipleri, çalışanlar ve ilk yatırımcıların projeden çıkabilmesi için başka bir opsiyon daha sunacak.”

”Proje uzun dönemde, aktif bir sermaye geri dönüşümünü mümkün hale getirip, sermaye piyasası için daha fazla likidite sağlayacak. İlk yatırımcılar ve aile şirketleri de bu kismi likiditeden yararlanabilecekler. ”

Borsa, blockchain teknolojisinden faydalanarak kayıt tutma süreçlerine, Know-Your-Customer (Müşterini Tanı) ve kara para aklama kurallarına uymayı hedefliyor.

CapBridge CEO’su Johnson Chen bu platformun bugün mevcut olan opsiyon seçeneklerine ek olarak yeni yatırım ürünleri ile piyasaya katkı sağlayacağını ve ”dürüst bir sermaye döngüsü ile büyümesi” sağlayacağını düşünüyor.

ConsenSys firmasının Singapur bölge müdürü olan Vinay Mohan, CapBridge ile olan bu iş birliğinin, Asya’nın fintech merkezi olan Singapur için bir ”kutsal kitap” değerine sahip olduğunu ifade etti.

CapBridge 2015 yılında SGX’in desteği ile kurulan bir firma. CapBridge şu an için kurumsal ve güvenilen yatırımcılara risk sermayesi finansmanı sağlayıp halka arz öncesi anlaşmalar bağlıyor, ve böylelikle startup şirketlerini büyüme süreçleri boyunca da destekliyor. ABD’li ünlü risk sermayedarı Tim Draper de CapBridge’i destekleyenler arasında.

Geçen ay şirket bir fonlama projesi sayesinde 5 milyon dolar elde ettiğini duyurmuştu.

Ethereum kurucu ortağı ve ConsenSys kurucusu olan Joseph Lubin’e göre yapılması planlanan borsa Ethereum ana ağı üzerine kurulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment