Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Kik Platformunun Koini Kin, Test Sürümü İçin Kullanıma Hazır

Dünyanın en önde gelen mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Kik’in kendi koini olan Kin, 1000 adet test edicinin yer aldığı bir platformda test sürümüne başladı.

ICO’su boyunca yaklaşık 100 milyon dolarlık bir para toplayan kurum, kripto paraları kendi platformunda kullanacak ilk mesajlaşma uygulaması olacak. Konuyla ilgili bir blog yazısı kaleme alan şirket, ”Kin’in geliştirilmesi ve sahne alması bizim ürün stratejimiz konusunda gerçekten de çok önemli bir yapı taşıydı. Kin’in de aramıza katılması ile birlikte Kik kullanıcılarına daha iyi bir hizmet vereceğimizi düşünüyoruz.” denirken, konuyla ilgili konuşan Kik ve Kin’in kurucusu Ted Livingston ise şöyle konuştu:

”Bizim şirket olarak esas amacımız, Kin’i dünyadaki en fazla kullanılan kripto para yapmak ve bu noktada Kin’i Kik kullancıılarına vererek bu amacımız doğrultusunda ilk büyük adımı atmak istiyoruz. Blockchain, yeni ve kompleks bir teknoloji ancak müşterilerin tam anlamıyla ürünleri kullanabilmesi için teknolojiyi anlaması ve sindirmesi çok da gerekli bir şey değil. Bu yeni tecrübeler ile birlikte, kripto para ile alakalı deneyimlerin ne kadar kolay ve rahat olabileceğini tüm dünyaya göstermek de bir diğer büyük amacımız.”

Test aşamasında Kin’in fonksiyonlarının hayli basitleştirilmiş olacağı da belirtiliyor. Test edici kişiler uygulama içindeki mini görevleri tamamlayıp Kin sahibi olabilecekler ki bunların arasında bir quiz çözmek ya da bir video izlemek gibi şeyler yer alıyor. Daha sonra kullanıcılar bu kazandıkları tokenleri uygulama içinde daha fazla özellik açabilmek için kullanacak. Beta sürümünde kullanıcıların hesaplarına Kin yatırması veya hesaplarından Kin çekmesi ise olmayacak.

Kin’in beta sürümüyle de olsa kullanıcıların beğenisine sunulması, aslına bakılırsa kripto para sektörü için çok büyük bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Koinin geliştirme süreci de bir hayli hareketli geçerken, geliştirici ekip en iyi sistemi müşterilere sunabilmek için yoğun bir çaba sarf etti.

En başta bir ERC-20 tokeni olarak geliştirilmesi beklenen koinin geliştiricileri, Ethereum Blockchain’in çok ağır olduğunu gerekçe göstererek, daha hızlı işlemler ve gönderimler için koini Stellar ağına taşımayı düşündüler.

Ancak bu noktada da Stellar’ın Ethereum’a göre çok daha az bir işlem hacmine sahip olması sorun yarattı ve likidite de Ethereum’a kıyasla çok daha azdı. Bunun üzerine ekip; her iki ağdan da faydalanabilmek ve onların iyi özelliklerini alabilmek için; iki ağda da paralel bir Kin geliştirme fikrine gitti.

Son noktada ise Kin Stellar’a forklandı ve XLM codebase’i üzerinde yeni bir Blockhain oluşturuldu. Kin ekibi yaptıkları son testlerin sonuçlarını da kamu oyu ile paylaşırken buna göre ağın günde 1.2 milyon işlem yapacak kapasitede olduğu ve bununda saniyede 20 işlem anlamına geldiği ifade edildi.

Ayrıca bir başka sosyal ağ olan IMVU’nun da platformda kullanılması için Kin tokenini düşündüğü ifade edilirken, bu haberin de Kin için önemli bir gelişme olduğu ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment