Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cosmos (ATOM) Bir Haftada Neredeyse İkiye Katlandı

Cosmos (ATOM) fiyatı bir haftada neredeyse ikiye katlandı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 26,32 dolara kadar çıktı. Peki ATOM fiyatını yükselten gelişmeler neler?

6.1 milyar dolarlık piyasa değeriyle kripto para birimleri arasında 16. sırada bulunan Cosmos (ATOM), CoinGecko verilerine göre bir haftada %78 oranında yükseldi. ATOM’un 24 saat içerisindeki performansı ise %19’luk bir artış şeklinde gerçekleşti. ATOM fiyatını etkileyen bazı gelişmeleri sizler için derledik.

Cosmos (ATOM) gelişmeleri

  • Grayscale; AAVE, ADA, DOT, XMR ve ATOM için özel fon oluşturmak adına başvuru yaptı. Dünyanın en büyük dijital varlık şirketi olan Grayscale’den gelen bu haberle birlikte ATOM dahil olmak üzere 5 altcoinin fiyatı yükseldi.
  • 18 Şubat’ta Cosmos ağına ‘Stargate’ isimli bir güncelleme geleceği duyuruldu. Bu güncellemeyle birlikte Cosmos ağının performansında iyileştirmeler olacak ve IBC (Inter-Blockchain Communication Protocol) protokolü Cosmos mainnet’inde kullanılabilecek. IBC’nin kullanımı için topluluk oylaması yapılacak. En erken mart ayında mainnet’te aktif olması beklenen Stargate güncellemesi, IBC’yi destekleyen ilk blockchain olma özelliğine sahip olacak.
  • Cosmos, 4 Şubat’ta blockchain oluşturulmasını sağlayan Starport uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar daha detaylı blockchain işlemleri yapabilecek.
  • Cosmos ağında bulunan 3 hub’dan biri olan Cosmos Hub-3, maninnet üzerinde yayınlanmasının ardından 5 milyon blok sayısına ulaşarak en uzun hub rekorunu kırdı.

ATOM Fiyatı

25 dolar seviyesinde olan ATOM, bir hafta içerisinde 14 dolardan 26 dolara çıktı. 3.2 milyar dolarlık işlem hacmine sahip olan kripto para en çok Binance borsasında işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!