Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cosmos (ATOM) Geliştirici Şirketi, Personelinin Yüzde 50’sinden Fazlasını İşten Çıkardı

Piyasa değeri bakımından en büyük kripto paralardan biri olan Cosmos’un geliştirici şirketi Ignete, personellerinin %50’sinden fazlasını işten çıkardı.

İşten çıkarmalar, kripto piyasalarının çöküş döneminde tartışmalı şekilde şirketin başına geri dönüş yapan eski CEO tarafından gerçekleştirildi.

Cosmos (ATOM) blockchain geliştirici şirketi olan Ignete‘nin eski çalışanları Coindesk‘le röportajda bulundu. Eski çalışanların aktardığı bilgilere göre şirket personellerinin yarısından fazlasının işten çıkartıldığı belirtildi.

Haber, Ignite CEO’su Peng Zhong‘un Cuma günü şirketten ayrılacağını açıklamasının ardından geldi.

Kaynaklara göre, CEO’nun istifası ardından şirketteki diğer üst düzey yöneticilerde ayrılma kararlarını açıkladı.

Ignete şirketi, kripto paralarındaki 9 aylık düşüş süreci boyunca bazı çalışanlarını direkt olarak işten çıkartmaya başladı. Bir grup personel ise kıdem tazminatı paketleri karşılığında gönüllü olarak işten çıkma yolunu tercih etti. Fakat bu işten çıkarma durumu Ignete şirketine özgü bir kriz değil.

Ayı piyasası boyunca Coinbase ve Crypto com dahil olmak üzere piyasanın büyük oyuncuları da bir çok işten çıkartma yaptı ve bünyelerinde küçülmeye gittiklerini açıkladı. Ancak eski çalışanlara göre, Ignite’ın işgücü kesintileri yalnızca son piyasa koşullarından değil, yaşanan şirket içi olumsuz faktörlerden de kaynaklandı.

Yapılan röportaja göre, şirkette ki işten çıkartma olayları eski CEO Jae Kwon’un şirkete tartışmalı ani dönüşü sonrasında başladı. Kaynakların verdiği bilgilere göre, Kwon mayıs ayında şirkete geri döndüğünü açıkladığında, bazı çalışanlara kıdem tazminatı paketleri sunulacağını söyledi.

New Tendermint” adlı yeni bir oluşum altında şirkete geri dönüş yapan Kwon’un sunduğu iyi niyetli vaatler uzunca bir süre faaliyete geçmedi, aylarca belirsizliğini ve sessizliğini korudu. Ardından haziran ayında yaşanan büyük market çöküşü sonrasında şirket “tahmin edilenden fazla” bir daralmaya gideceğini açıkladı.

Şirketin, işten çıkarmalardan önce 140 çalışanı vardı ve bu süreçte edinilen bilgilere göre 100’e yakın çalışanın kovulduğu yada kıdem tazminatları karşılığında işten ayrıldığı bildirildi.

CoinMarketCap verilerine göre Cosmos (ATOM), kripto para piyasasının en değerli 26. kripto parası olarak bulunuyor ve ATOM, yazım esnasında 8 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!