Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cosmos’un (ATOM) 1 Ayda Yüzde 130 Yükseliş Elde Etmesinin Sebebi Ne?

Cosmos  (ATOM) coin uzun süredir sergilediği sessizliğini sonunda bozdu ve 1 ay gibi kısa bir sürede %130’luk bir artış kaydetti. Son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde de %10’un üzerinde bir artış fırsatı yakalayan ATOM, tarihinte ilk defa 8 dolar seviyesinin üstüne çıktı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. 

Aslında ATOM fiyatında görülen artışın büyük bir kısmı son 3 gün içerisinde kaydedildi. 23 Ağustos tarihinde 5,50 dolardan işlem gören ATOM/USD paritesi, 24 Ağustos sabahında ise 8,46 dolara kadar çıkmayı başardı. Basın saati itibariyle 8 dolar bandının altına gerileyen ATOM, yine de bu ay sergilediği yükseliş ile yatırımcılarını sevindirmeyi başardı.

ATOM Neden Yükseliyor?

Peki Cosmos ekosisteminin kripto para birimi olan ATOM bu sansasyonel artışını tam olarak neye borçlu? ATOM fiyatında görülen artışın temel sebebi, Anchor olarak bilinen yeni merkeziyetsiz finans platformu gibi gözüküyor. Cosmos, merkeziyetsiz bir stablecoin olan Terra ekibi ve Web3 Foundation ile birlikte Anchor’un duyurusunu yapmıştı. Anchor platformunun 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yayınlanması planlanıyordu.

Anchor, Ethereum’un liderlik ettiği DeFi projesine farklı bir bakış açısı ve alternatif arayışı ile ortaya çıkan bir proje olarak biliniyor. Şimdiden Staking yapmak isteyen kullanıcıların kullanmak için sabırsızlandığı Anchor’un Cosmos ağı tabanlı olması, ATOM’a olan ilgiyi de arttırdı.

Bitcoin’in durağan haline rağmen ATOM fiyatının tüm zamanların rekorunu kırması ise altcoin’lerin zaman zaman BTC’den bağımsız olarak hareket edebildiğini göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment