Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolar Toparlanmaya Başladı, Kripto Para Piyasası Ne Durumda?

Bu ay rekor seviyede değer kaybeden dolar geçtiğimiz hafta bir miktar toparlanmayı başardı. Doların yukarı doğru hareketliliğine rağmen Bitcoin haftaya pozitif denecek bir başlangıç yaparak 11,785 dolardan işlem gördü. Kripto para dünyasının önemli detaylarından biri olan DeFi de geçtiğimiz haftayı yükselişte kapadı. Kripto para piyasası haftanın ilk gününde ne durumda, sizin için inceledik.

Perşembe günü gerçekleşmesi planlanan Jackson Hole toplantısına doğru dolar, ağustos ayı boyunca yaşadığı düşüşü biraz toparladı. Geçtiğimiz hafta iş dünyasında doların lehine gerçekleşen birtakım faaliyetler ve ev satışları sayesinde, dolar değerini kademeli olarak yükselmeyi başardı Fakat Junichi Ishikawa gibi uzmanlar, doların bu yükselişini kısa vadeli olarak yorumluyorlar. Ishikawa’ya göre uzun maratona bakıldığında ABD ve Fed’in agresif genişleme politikaları sebebiyle doların yükselişi uzun soluklu olamayacak.

Bitcoin Cephesinde Gidişat Ne Durumda?

İnsanların yeni bir güvenli yatırım kaynağı olarak gördükleri Bitcoin (BTC), ağustos ortasında yılın rekoru olan 12,400 dolara yükselmişti. Geçtiğimiz haftalarda da dolar endeksiyle negatif korelasyonunu kanıtlayan BTC, doların piyasada yeniden rağbet görmesiyle yükseliş trendini hafifletti. Ama bununla birlikte BTC, destek bölgesi olarak görülen 11.400 doların üzerinde kalmaya da devam ediyor.

12 bin barajını gördükten sonra beklenen yükselme trendini devam ettiremeyen BTC, geçtiğimiz hafta sonuna 11.900 doların hemen altına %4 düşüşle başlamış ve devamında cumartesi 11.400 dolar seviyesini görmüştü. Bugün erken saatlerde ise 11.650 dolarla yeni haftaya başlayan BTC durumu biraz toparlasa da, 12 bin dolar seviyesi hala önemli bir barajı temsil ediyor. Bitcoin şu an 11,785 dolardan işlem görüyor.

Analist Josh Rager, Bitcoin’in güncel durumunu değerlendirdi ve yatırımcıları nelerin beklediğini yorumladı. 2 haftalık kapanışın direnç bölgesinde kaldığını söyleyen Rager, uzun süreli grafiklerin yükselişi işaret ettiğini belirtti.

Dr Francesc Rodriguez Tous gibi uzmanlar uzun vadede, Bitcoin’i güvenli bir yatırım aracı olarak görmenin yanlış olduğunu ve piyasa oynaklığı göz önüne alındığında BTC’nin yatırım portföyünün küçük bir parçası olması gerektiğini söylüyorlar.

Ethereum destekli Jibrel Network kurucu ortağı Talal Tabbaa ise, yatırımcıların portföylerinde BTC’nin daha geniş yer tutması gerektiğini vurguluyor. ABD’nin trilyonlarca dolarlık teşvik politikalarının, BTC ve altın gibi sınırlı arza sahip varlıkların değer kazanmasına neden olacağını savunuyor.

DeFi 6.8 Milyar Dolara Ulaştı

Merkezi olmayan finans piyasaları ise hafta sonu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve piyasa içinde toplam değer kazancında başı çekmeye devam ediyor. Tüm DeFi platformlarındaki dolar teminatlı kripto para miktarı 6.8 milyara ulaştı. Yatırımcılar bu ay daha fazla ‘yield farming’ fırsatını keşfettiklerinden biri DeFi %70 büyüdü. Bu ay için en iyi performans gösteren DeFi projeleri arasında Aave, Balancer ve MCDEX platformunu gösterebiliriz.

Platformdaki dolar teminatlı kripto para miktarı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment