Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright: Bitcoin ile Yolsuzlukları İfşa Edebileceğiz

Craig Wright geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında Bitcoin‘in günümüzdeki durumundan bahsetti. Wright’a göre Bitcoin’in bugünkü haliyle bankacılığın önüne geçmesinin imkanı yok.

Kendini Satoshi Nakamoto olarak tanıtan ve günümüzde nChain’in idari kadrosunda yer alan Craig Wright geçtiğimiz günlerde bir yayına katıldı. Satoshi Nakamoto olduğunu öne sürerek kripto para sektörünün en ilginç isimlerinden biri haline gelen Wright, yayın sırasında Bitcoin’in günümüzdeki halinden bahsetti.

Wright yayın sırasında öncelikle Bitcoin fikrini nasıl bulduğunu anlattı. Kendisinin açıklamalarına göre Wright; Bitcoin fikrini 1990’lı yıllardan beli geliştiriyor. Bitcoin’in ilk halinin günümüzdekinden çok daha farklı olduğunu söyleyen Wright, Bitcoin’in şu anda pek iyi bir durumda olmadığını düşünüyor.

Wright Bitcoin’in yalnızca bir ödeme aracı olarak değil bambaşka şekillerde de kullanılabileceğini düşünüyor. Öyle ki Wright, Bitcoin’in günümüz finans sistemindeki yolsuzlukları ortaya çıkarmak için bile kullanılabileceğine inanıyor:

“Bitcoin ne bankaları ne de bankacılığı durdurabilecek. Ama en azından yolsuzlukları ifşa edebilecek potansiyele sahip. Bitcoin’de yalnızca tek bir kayıt defteri olduğu için insanlar gördükleri sahtekarlıkları ortaya çıkarabilecekler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment