Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright: Bitcoin Ağında Sansür Çok Fazla

Kripto para sektörünün son dönemde ismini en fazla zikrettiği kişilerden birisi olan Craig Wright, bir kez daha konuştu. Son dönemin olay adamı olan Bitcoin SV’nin arkasındaki isim, Bitcoin ağında sansürcülüğün tarihi boyutlara çıktığını ve bunun da ağı etkilediğini belirtti.

Binance, Kraken ve Shapeshift gibi borsaların Wright’ın tutumları nedeniyle BSV’yi liste dışı bırakmasının etkileri sürerken, Craig Wright Bitcoin ağına yüklendi ve nChain analisti olan Wright, şunları söyledi:

”Bitcoin’de şu anda inanulmaz bir sansürcülük var. Bunun önüne geçilmesinin tek bir yolu var o da stabil bir protokol geliştirmek. Bunun için de çalışmak gerekiyor ancak Bitcoin ağında yer alan kişilerin ne yaptıkları ile ilgili olarak bir fikirleri yok.”

Bitcoin’in artık herkesin bildiği ve sevdiği Bitcoin olmaktan çok uzak bir hale geldiğini ifade eden Wright, bunun sebebinin de ağdaki sansürcülüğün çok artması olduğunu aktardı.

Son dönemde birçok kişi ile Twitter üzerinden çok sert tartışmalara giren ve bu konuda hiçbir şekilde geri adım atmayacağını da ifade eden Wright’a tepkiler de, bir yandan çığ gibi büyüyor. Özellikle kendisini Satoshi Nakomoto olarak ilan etmesinin ardından tepki çeken ve bu yönde geri adım da atmayan Wright; kripto para sektörü için bardağı, ünlü Twitter kullanıcısı Holdnaut’a karşı takındığı tavır ile taşırmış ve bu hareketi sebebiyle ciddi tepkilerin hedefi olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment