Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright: Silk Road, Bitcoin’in Kabulünü Öldürdü

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden ve genellikle Faketoshi olarak da bilinen Bitcoin Cash SV‘nin önde gelen ismi Craig Wright, piyasanın önde gelen isimlerinden Tone Vays ile YouTube üzerinden yaptığı röportajda önümüzdeki hard fork ve Bitcoin hakkında konuştu.

15 Kasım tarihinde gerçekleşmesi planlanan hard fork, şu sıralar bütün kripto para topluluğunun heyecanla beklediği konulardan birisi. Wright, fork’a olan muhalefetini yine sürdürdü ve yeni uygulama sonrası bütün ülkelerin ortaya çıkan tokeni yasa dışı ilan edeceğini ifade etti. Bitcoin konusuna da değinen Craig Wright, lider kripto para birimini engelleyen en büyük olaylardan birisinin de Silk Road olduğunu ifade etti. Craig’e göre Silk Road, sanıldığı gibi Bitcoin’in kabulünü sağlayan en büyük tetikleyicilerden birisi değil, tam tersine bunu öldürenlerden birisi.

Silk Road kapatılmadan önce silahtan, yasa dışı uyuşturucuya hatta kiralık katile kadar çeşitli şeyler bulabileceğiniz kara borsa platformlarından birisiydi. Silk Road’ın patlama yaşaması ile, platformda kullanılan Bitcoin de patlama yaşamış ve ciddi bir ödeme birimi haline gelmişti. Federaller daha sonra SilkRoad’ı kapatıp, sahibi ve kurucusu Ross Ulbricht’i tutuklayınca, Bitcoin de her popüler medya platformunda boy gösterir olmuştu.

”Kabullenme Silk Road yüzünden olmadı. 90’lı yıllardaki diğer merkezi koinlere veya ilk üç yılı içerisindeki böyle şeylere bakacak olursanız, ilk başta bunların bankalar tarafından kullanıldığını görürsünüz, DigiCash’i ilk kullanan Deutsche Bank olmuştu, diğerleri de bunu kullanıyordu. Bu yüzden Silk Road aslında Bitcoin kabulünü öldürdü. Şu an için Silk Road olayı yaşanmamış olsaydı, en azından 500 milyon insanın günlük olarak Bitcoin kullandığı bir dünyada olabilirdik.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment