Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Müslümanları ”Helal Yatırım” Vaatleri İle Kandıran Kripto Para Ponzi Yapısı Çökertildi

Bir yatırım şirketi gibi davranan Hindistanlı kripto para ponzi yapısı, Hindistan Rezerv Bankasının kripto para birimlerini yasa dışı ilan etmesinden sonra bir çok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor.

Deccan Chronicle kaynağının aktardığı habere göre,  baba ve oğul Syed Fareed ile Afaq Ahmed tarafından yönetilen Ambidant Marketing and Investment Company isimli firma, Müslüman yatırımcıları kandırmak için Ulemalardan fetva aldığını belirterek helal yatırım vaatlerinde bulunmuş ve bu şekilde kripto para yatırımı yaptığını belirtmeden çok fazla yatırım elde etmiş.

Sahtekarca Yapılan Yatırım

Haberde aktarılan bilgilere göre firma, yatırımcılara aylık olarak yatırdıklarının %50’si civarında inanılmaz yatırım fırsatları sunup, bunun helal olduğunu da belirterek özellikle Müslüman yatırımcıları dolandırmış. Firma, diğer kripto para firmalarının ünlü isimleri reklam yüzü olarak kullanma tatkiğini uygulayıp, ünlüler yerine Ulemaları kullanmış ve Müslüman yatırımcıların güvenini bu şekilde kazanmış. Yatırımcılara kripto para yatırımı yapacağını belirtmeyen firmanın, çok büyük bir hale gelene kadar söz verdiği gibi yatırımcılara %50 civarında kazanç verdiği de biliniyor. Aynı Çiftlikbank yapısını kullanan Hint firma, yatırımcıların parasını verirken bunun kripto para birimlerinden geldiğini ise asla açık etmemiş.

Daha fazla yatırımcı bu yapıya katıldıkça, verilen kazanç ilk başta %25’e düşürülmüş, daha sonra %11’e ve en son da 2018 yılının Ocak ayında %9’a kadar indirilmiş. Bazı yatırımcıların kazanç payının düşmesi üzerine yaptıkları yatırımı iki katına çıkardığı da haberde vurgulanan noktalardan birisi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment