Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com 1,8 Trilyon Dolarlık Güney Kore Pazarına Açılıyor

Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com Güney Kore’de faaliyet gösteren iki yerel girişimi satın alarak Güney Kore’de iki lisans elde etmiş oldu.

Crypto.com, 8 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, Güney Kore pazarına giriş yapabilmek adına ödeme ve kripto hizmetleri üzerine faaliyet gösteren iki yerel girişimi satın aldığını duyurdu.

Duyuruya göre, Crypto.com, ödeme hizmetleri sağlayıcısı PnLink Co. Ltd‘yi ve kripto para borsası OK-BIT‘i satın alarak hem elektronik finansal işlemler hem de borsa lisanslarını elde etmiş oldu.

Crypto.com kurucu ortağı ve CEO’su Kris Marszalek, Güney Kore’nin kripto varlıklara yoğun ilgi gösterdiğini bu nedenle pazarda faaliyetlerini sürdürebilmek adına regülatörlerle birlikte çalışma konusunda kararlılıklarını belirtti.

Crypto.com Güney Kore Genel Müdürü Patrick Yoon açıklamalarında:

Hizmetlerimizin yalnızca Güney Kore’de kripto ticaretini geliştirmeye değil aynı zamanda Web3 ekosistemimizin de gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı olacağına inanıyoruz.

ifadelerini kullandı.

Crypto.com’un bu hamlesi ile Singapur, Dubai, İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs’ın yanına 1,8 trilyon dolarlık hacme sahip Güney Kore’yi de lisanslı faaliyet gösterdiği ülkeler arasına eklemiş oldu.

Daha öncesinde de Binance ve Bitpanda gibi büyük kripto para şirketlerinin, ülkelerin regülasyonlarına hızla adapte olmak için ilgili ülkelerin gereklilik şartlarını yerine getirebilmiş yerel girişimlerini satın aldığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!