Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com CEO’sundan 320 Bin ETH’lik Yanlış Transfer Sonrası İddialara Yanıt: FTX gibi değiliz

Kripto para borsaları arasında şeffaflık tartışmaları devam ederken Gate.io ve Crypto.com arasında yaşanan transfer eleştirilerin odağında yer aldı.

FTX’in iflasına paralel olarak Binance rezerv şeffaflığının önemini vurgulamış ve borsaya ait tüm varlıkları şeffaf bir şekilde sunmak için harekete geçmişti. Bu hamleyi takiben birçok popüler borsa rezervlerini paylaşama yoluna gitti. Rezervlerin şeffaf bir şekilde paylaşılması birtakım gerçeklerin su yüzüne çıkmasına sebep oldu.

On-chain kayıtlarına göre Crypto.com cüzdanlarından yaklaşık 400 milyon dolar değerinde 320 bin Ethereum‘un kripto para borsası Gate.io’ya gönderildiği fark edildi. 21 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen bu transfer yatırımcıları adeta şoka uğrattı. İddiaların yayılmasının ardından Crypto.com tarafından gelen açıklama işlemin “yanlışlıkla” gerçekleştiği yönünde oldu:

Bu 320 bin ETH’nin yeni bir soğuk depo adresine taşınması gerekiyordu ancak beyaz listeye alınmış bir harici borsanın adresine gönderildi. Gate ekibiyle çalıştık ve fonlar daha sonra soğuk cüzdanımıza geri döndü. Bunun tekrarlanmasını önlemek için yeni süreç ve özellikler uygulandı.

CEO Kris Marszalek tarafından bu açıklama yeterli olmadı ve haberin yayılmasının ardından Crypto.com borsasından son zamanların en yüksek para çıkışı gözlemlendi. Veriler toplu çekim işlemlerinin halen daha devam ettiğini gösteriyor.

Yaşanan olaylar üzerine CEO Marszalek hafta sonu YouTube üzerinden bir AMA programı düzenledi ve merak edilen soruları yanıtladı. CEO, program boyunca FTX ile aynı mantıkla çalışmadıklarını ve fonların güvende olduğunun özellikle altını çizdi. Kısa süre içinde bir “rezerv kanıtı” sağlayacaklarını ve bunu bağımsız bir denetleme şirketine yaptıracaklarını belirtti:

Platformumuz normal şartlarda nasıl çalışıyorsa hala öyle çalışıyoruz. Aktivitede tabii ki artış var ama hem yatırma hem de çekme işlemleri sorunsuz bir şekilde devam ediyor. İngiltere’den Fransa’ya, ABD’ye kadar birçok kurum tarafından regüle edildik. Singapur’da lisans alan ilk borsalardan biriyiz. Bu güven oluşturmak adına çok önemli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!