Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com, Fransa’dan Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı Lisansı Aldı

Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com, Binance ve Luno’nun ardından Fransa’nın regülatör kurumundan Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (DASP) lisansı aldığını duyurdu.

Crypto.com bugün yaptığı bir paylaşım ile Fransa’nın mali düzenleyicisi Autorité des Marchés Financiers‘a (AMF) kaydolduğunu açıkladı. Crypto.com’un bu düzenleyici onayı sayesinde Fransa içerisinde “dijital varlıkları yasal ihale yoluyla satın almak veya satmak” gibi legal yetkilere sahip olacak.

Şirket tarafından paylaşılan duyuruda, “Crypto.com düzenleyici onay almak için, özellikle kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda sıkı bir incelemeye tabi tutuldu” ifadelerine yer verildi.

Şirket, global çaplı yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranları nedeniyle milyarlarca dolar değer kaybeden kripto alanı için zor bir dönemin göbeğinde yeni pazarlara giriyor. Kripto para şirketi, geçen ay Güney Kore ve İtalya’da faaliyet lisansı almış ayrıca İngiltere’de de düzenleyici kurumlar tarafından tescil edilmişti.

Binance CEO’su CZ tarafından kripto paraların Avrupa’daki merkezi olarak görülen Fransa, önceki süreçte Binance ve Luno gibi bilindik borsalara da hizmet sağlayıcısı lisansı vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!