Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Crypto.com’ Sitesi Milyonlarca Dolar Karşılığında Satın Alındı

Kripto para banka kartı şirketlerinden olan Monaco, resmi olarak açıklanmayan bir miktar karşılığında Crypto.com adlı domaini satın aldı. Şirket domaini 1993 yılında alan Matt Blaze adlı bir profesörden satın aldı.

Tok Satıcı

Domainin tam olarak ne kadara satın alındığı bilinmiyor ancak The Verge gibi kaynaklara göre domainin değeri yaklaşık 10 milyon dolar civarında.

Bu gelişme kripto para sektöründeki bazı isimleri şaşırtmış durumda. 10 milyon dolar elbette düşük bir miktar değil ancak Matt Blaze daha önceden yaptığı açıklamalarda bu domaini satmak gibi bir niyetinin olmadığını açıkça ifade ediyordu. Güvenlik alanında çeşitli araştırmalar yapan Blaze, bu domaini aldığı zaman aslında kriptografiye gönderme yapıyordu.

Pek çok insan yıllardır Blaze ile irtibata geçiyor ve domaini satın almak için görüşmek istiyordu. Ancak Blaze, yoğun ilgiye rağmen domaini satmak gibi bir niyetinin olmadığını belirtiyordu.

Matt Blaze, Crypto.com domainini satmayı düşünmediğini bu yılın başlarında da belli etmişti. Mladen Milchev adlı bir Twitter kullanıcısı birkaç ay önce Blaze’e şöyle bir tweet attı:

“Size nasıl ulaşabilirim? Twitter’ı pek bilmiyorum. E-posta adresinizi verebilir misiniz? Crypto.com adlı domaininizle ilgileniyorum.”

Blaze’in bu duruma cevabı ise şöyleydi:

“Bu sebeple benimle iletişime geçmek isteyenler; boşuna uğraşmayın. Satılık değil.”

Blaze ne oldu da fikrini değiştirdi henüz bilemiyoruz. İnsanın aklına ilk olarak ‘para’ geliyor ancak Monaco CEO’su Kris Marszalek gibi isimlere göre işin arka planında paradan başka şeyler de yatıyor.

Şirket Yenilemeye Gidiyor

Monaco yeniden markalaşma sürecine girmiş durumda ve bu yüzden Crypto.com adlı domaini satın aldı. Marszalek, ‘Crypto.com’ adlı domain hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Çok güçlü bir kimliğe bürünüyoruz. (Crypto kelimesi) bütün kategoriyi kapsıyor o yüzden bize de büyük sorumluluk düşüyor. Bu durumu hafife almıyoruz ve bence şu ana kadar şirket olarak çok daha büyük hedeflerimiz olduğunu açıkça gösterdik.”

2016 yılında kurulan Monaco geçtiğimiz yıl çeşitli zorluklar yaşamıştı. Şirketin Visa ile ortaklık kurduğuna dair çeşitli iddialar çıkmıştı ancak bu iddiaların yalanlanmasıyla birlikte şirketin itibarı da zedelendi. Şirket yol haritasını değiştirdikten sonra MCO tokenının fiyatında da yüzde 40’a varan bir düşüş görülmüştü.

Monaco girdiği bu yeniden markalaşma süreciyle birlikte çok daha farklı hedefleri olduğunu göstermeye çalışıyor. Şirket ne kadar başarılı olacak, göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment