Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptopia Borsası ”Acil Bakım” Nedeniyle İşlemleri Dondurdu

Bir çok kişi için riskli ve volatil olduğu kadar, egzotik kripto para birimlerinin listelenmesinden dolayı çok önemli görülen  Yeni Zelanda menşeli kripto para borsası Cryptopia, Salı günü ”Acil Bakım” adı altında birdenbire hizmetlerini dondurması sebebiyle kripto para topluluğunda yine endişe yarattı.

 

Borsa ilk olarak attığı tweet’te şunları ifade etmişti:

”Beklenmedik durumlar yüzünden bakımın gerçekleşeceği planlı saat aralığını ileriye çektik ve şu an bakım modundayız. 90 dakika içerisinde geri dönmeyi umuyoruz. Sabrınız için teşekkür, oluşturduğumuz herhangi bir sıkıntı için de özür dileriz.”

Tweet’te sözü edilen sürenin biraz aşılması ve planlanmış bakım saatinin öne çekilmesi çoğu borsa kullanıcısını şüphelendirmişti.

Borsa bundan yaklaşık 2,5 – 3 saat sonra aşağıdaki tweet’i attı ve kullanıcıların yüreğine su serpti:

” Bakım işlemi bitti ve tekrardan aktif ve çalışır durumdayız. Hizmet dışı kalmamız nedeniyle sebep olduğumuz zahmetlerden ötürü özür diliyoruz.”

Cryptopia daha önce kapanan cüzdan hizmetleri ve çeşitli nedenlerden ötürü para çekim işlemlerinin askıya alınması gibi sıkıntılar çekmişti. Borsa çoğu platformda bulunmayan geniş çapta pariteye ve koin listesine sahip. Ne yazık ki bakım tamamlandıktan sonra bile kullanıcılar çekim işlemleri ile ilgili bir takım şikayetlerde bulunmaya devam etti.

Cryptopia 5.000 Yeni Zelanda Dolarına kadar itibari para çekimine izin veren kripto para borsalarından bir tanesi. Bu durum kısmen nadir kripto para birimlerini nakde  çevirmek için iyi bir fırsat sunuyor. Borsanın bu sıkıntısının küçük bile olsa endişe verici olmasının sebeplerinden bir tanesi de Bancor olayının hemen ardından yaşanmış olması olabilir. Bu sabah saatlerinde hacklenen Bancor’dan, ciddi miktarda PundiX ve Ether çalınmıştı. İki olaydan çıkarım yapmak gerekirse, şu sıralar hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsalar hacklenme olaylarına karşı oldukça fazla  açığa sahip.

Cryptopia yakın zamanda listelediği DigiByte ve Linda kripto para birimleri ile popülerlik kazanmıştı. Buna ek olarak Cryptopia, şu an gelecek vaat eden düşük fiyatlı bir kripto para birimi olan Electroneum (ETN) işlemi yapılabilen iki nadir borsadan birisi.

Diğer önde gelen borsaların sahip olduğu milyonlarca dolarlık günlük ticari hacmine kıyasla, Cryptopia’nın günlük hacmi 4.5 milyon dolar oranlarında olsa da, sahip olduğu 602 kripto para birimi bu borsayı önemli kılmaya yetiyor. Bu denli düşük bir ticari hacme sahip olmasına rağmen, Cryptopia’nın kapanması piyasalardaki düşüşü körükleyen etmenlerden bir tanesi olabilir, ne kadar az olursa olsun.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment