Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası Bancor Hacklendi, Ciddi Miktarda PundiX ve Ethereum Çalındı

Merkezi olmayan kripto para borsası Bancor, bir açıklama yayınlayarak borsanın bir çeşit güvenlik açığından faydalanan hackerların, yaklaşık 30 bin ETH (12 milyon dolar) çaldıklarını duyurdu.

Atılan tweette Bancor ekibi, bir güvenlik açığının saptandığını ve olayın soruşturulacağını duyurdu. Atılan tweette, Ethereum’a ek olarak 1 milyon dolarlık PundiX ve 10 milyon dolarlık BNT tokenin de çalındığı belirtildi.

BNT tokenlerinin çalınma işlemi, Bancor protokolü kullanılarak engellense de, hackerlar 12 milyon dolarlık ETH ve 1 milyon dolarlık PundiX çalmayı başardı. Bancor ekibi, şu andan itibaren birçok kripto para borsası ile iş birliği yaparak, çalınan koinlerin izini sürmek için çalışma başlattıklarını da açıkladı.

Telegram kanallarından ve resmi Twitter hesaplarından olayla ilgili son gelişmeleri aktaracaklarını da belirten borsa; şu an ise bu hack olayının ardından kapalı durumda.

Haziran 2017 ayında yaptıkları ICO’da sadece birkaç saat içinde yaklaşık 153 milyon dolarlık bir meblağ toplamayı başaran Bancor ekibi, o dönem tarihin en büyük ICO’larından birinin altına imza atmıştı.

Bancor hack olayı, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in merkezi olmayan kripto para borsaları ile ilgili yaptığı açıklamaların çok kısa bir süre sonra yaşanırken, bu olay acı bir tesadüf doğurdu. Buterin, geleceğin merkeziyetsiz borsalarda olduğunu belirtmiş ve umarım merkezi kripto para borsaları cehenneme gider demişti.

Ancak Bancor hack olayının da gösterdiği üzere, merkeziyetsiz kripto para borsaları da, en az merkezi olanlar kadar bu tarz saldırılara yatkın. Bu arada olayın ardından Bancor Token (BNT)’de de büyük bir düşüş yaşanıyor.

Yazının kaleme alındığı dakikalarda BNT, %14’lük bir düşüş ile 2.72 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment