Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Kıpkırmızı: Piyasa Hacmi 15 Milyar Dolar Düştü

Kripto para piyasası bugün büyük ölçüde kırmızıya bürünmüş durumda. Kripto para piyasasının toplam piyasa hacmi dünün zirvesine kıyasla 15 milyar dolar düşüş yaşadı.

Coin360

Kaynak: Coin360

Son 24 saatlik sürece baktığımızda Bitcoin fiyatında yüzde 1.49’luk düşüş olduğunu görebiliyoruz. Bitcoin şu anda 6 bin 672 dolar seviyesinde tutunuyor.

Bitcoin Price Index

Kaynak: CoinTelegraph

Ethereum ise son 24 saatlik süreçte Bitcoin’e kıyasla daha fazla kayıp yaşadı. Yüzde 3.46 civarında düşüş yaşayan Ethereum 467 dolar düzeyinde dolanıyor.

Ethereum Price Index

Kaynak: CoinTelegraph

Kripto para piyasasının toplam hacmi geçtiğimiz gün 280 milyar dolara kadar çıkmayı başarmıştı ancak şu anda 265 milyar dolar civarında.

Total market capitalization chart

Kaynak: CoinMarketCap

En büyük on kripto paraya baktığımızda son 24 saati en kötü geçen koinin EOS olduğunu görüyoruz. Piyasa hacmi bakımından en büyük beşinci kripto para olan EOS yüzde 11.94 oranında gerilemiş ve 7.59 dolar gibi bir fiyata inmiş durumda.

EOS’un en büyük blok üreticisi olan EOS New York bundan birkaç gün önce attığı tweette RAM’e aşırı yüklenildiği için blok üreticisi sayısında azalma yaşandığını belirtmişti. EOS New York daha sonra attığı tweet ile “ağda herhangi bir sorun yaşanmadığını” açıklayarak kullanıcıları rahatlatmıştı.

Son 24 saatlik süreçte düşüş yerine artış yaşayan nadir kripto paralar arasında Tezos bulunuyor. Tezos (XTZ) şu anda yüzde 9 oranında artış yaşamış ve 2.33 dolar gibi bir fiyata yükselmiş durumda. Tezos Foundation 30 Haziran’da yeni bir beta sürüm yayınlamış ve ilgi çekmeyi başarmıştı.

Bundan çok kısa bir süre önce Amerikalı üç ekonomist Bitcoin’e epey ağır eleştiriler getirmiş ve Bitcoin’in ne kadar ‘başarısız’ olduğundan dem vurmuşlardı. Dünya çapında tanınırlığa sahip olan bu ekonomistler, kripto para piyasasının da şu anda “çok küçük” olduğunu belirtmişlerdi. Kripto para piyasasında yaşanan düşüşün başlıca sebepleri arasında bu ekonomistler tarafından yapılan yorumlar yer alıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment