Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoQuant: Bitcoin’de Düzeltme Gelebilir, Yatırımcılar Altını Seçiyor

Mevcut riskten kaçınma ortamında yatırımcılar, Bitcoin (BTC) yerine altın gibi geleneksel güvenli liman varlıklarını tercih ediyor gibi görünüyor.

CryptoQuant’a göre, Bitcoin ile altın arasındaki korelasyon son dönemde ciddi şekilde negatife döndü. Altın, ons başına 2.500 doların üzerine çıkarak yeni rekor seviyelere ulaşırken, Bitcoin düşüş yaşıyor ve Mart ayında gördüğü 73.000 dolarlık zirvenin yüzde 20 altında işlem görüyor.

Bu durum, ABD hisse senetlerinin de zorlandığı bir döneme denk geliyor; S&P 500 endeksi 30 Ağustos’tan bu yana yüzde 3,6 geriledi.

CryptoQuant’ın Boğa-Ayı Piyasa Döngüsü Göstergesi, 27 Ağustos’tan bu yana Ayı aşamasında ve o dönemde BTC 62.000 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin’de düzeltme yaşanabilir

Ayrıca, Bitcoin’in piyasa-değerinden-gerçekleşen-değerine oranı (MVRV), 26 Ağustos’tan bu yana 365 günlük hareketli ortalamasının altında seyrediyor. Bu durum, Bitcoin’in daha fazla fiyat düzeltmesi yaşayabileceğine işaret ediyor. MVRV oranının hareketli ortalamanın altına düşmesi, Mayıs 2021’de yüzde 36’lık bir düşüşün habercisi olmuştu.

Bitcoin fiyatındaki düşüş, ABD dolar endeksindeki gerilemeyle de paralel ilerliyor. Bu da genel riskten kaçınma ve belirsizlik ortamının bir başka göstergesi olarak yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!