Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumberland, Kripto Yatırımcılarını Korkutan Yorumuna Açıklık Getirdi

Kripto paralara yönelik çalışan yatırım firmalarından Cumberland, dün kripto para yatırımcılarını korkutan bir açıklama yaptıktan sonra konuya açıklık getirdi.

Cumberland ekibi, salı günü Twitter üzerinden bir paylaşım yapıp, Tether (USDT) gibi büyük bir stablecoinin ABD doları ile arasındaki denkliği kaybetmesi halinde, piyasanın şimdikinden çok daha şiddetli bir şekilde düşüşe geçebileceğini belirtmişti.

Dolar gibi varlıklara sabitlenen ve değerini belli bir seviyede muhafaza etmesi beklenen stablecoinler, denkliklerini kaybettiğinde TerraUSD (UST) olayında olduğu gibi krizlere yol açabiliyor.

Şirket, bu paylaşımı yaptıktan bir süre sonra tweeti sildi ve bugün konuyla ilgili şöyle bir güncelleme paylaştı:

“Dün, önde gelen stablecoinlerden birinin (USD ile arasındaki) denkliği kaybetmesi ve bunun, piyasaları daha da aşağı çekmesi ihtimalinden bahseden bir tweet attık. Geriye dönüp baktığımızda, insanların bu tweeti neden yanlış şekilde yorumlamış olabileceğini tahmin edebiliyoruz. Tweeti bu sebeple kaldırdık.”

Cumberland, bu açıklamanın devamında, şu anda piyasanın en büyük “iki stablecoininin, eksiksiz miktarda (dayanak varlığa) sahip olmadığını ya da yeteri kadar likit olmadığını gösteren herhangi bir bilgiye sahip olmadığını” vurguladı.

Cumberland, kendi özelinde sadece kripto para piyasasında faaliyet gösterse de şirket DRW ailesine bağlı şekilde hareket ediyor. 25 yıldan uzun süredir deneyimi olan bu şirketin dünya genelinde ofisleri bulunuyor.

Bu şekilde bir ilişiği bulunan Cumberland’in, olası bir stablecoin kriziyle ilgili bir tweet atmış olması, kripto para yatırımcılarını endişelendirdi. Yapılan bir analize göre sadece bu tweet yüzünden yatırımcıların toplamda 100 milyon dolarlık kısa pozisyon açtığı tahmin ediliyor.

Cumberland’in yaptığı bu açıklamaya, Tether’ın CTO’su Paolo Ardoino’dan da yanıt geldi. Ardoino, “Cumberland muhtemelen piyasa analizini yeni bir stajyere yaptırdı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Tether gayet güçlü durumda.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!