Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Faiz Kararını Açıkladı, Bitcoin Nasıl Etkinlendi?

Amerika’nın merkez bankası FED 15.06.2022 saat 21.00’de 75 baz puanlık faiz artırımı yaptığını açıkladı.

FED 21.00’de yaptığı açıklama ile politika faizinde 75 baz puanlık artışa gittiğini açıkladı. Bu doğrultuda FED 1994 yılından beri yaptığı en yüksek faiz artırımını yapmış oldu. Yapılan bu artış ile birlikte güncel politika faizi %1,50-1,75 oldu.

Yayınlanan açıklamada FED enflasyonu düşürmek konusunda kararlı olduklarının tekrar altını çizdi. Yapılan 75 baz puanlık artış da bu konudaki kararlılıklarını göstermiş oldu.

75 baz puan artışlık karar 10’a 1 oy ile gerçekleştirildi. Geçtiğimiz hafta Amerika’nın enflasyon verisinin 8,6 olarak açıklanmasının ardından, ülkenin 40 yıl sonra en yüksek enflasyon değerine ulaştığı görüldü.

Ayrıca yapılan açıklamalarda bilanço sıkılaştırmasına da devam edileceği ve belirtilen stratejilerin uygulanmaya devam edeceği açıklandı.

Bitcoin nasıl etkilendi?

Bitcoin haber yazımı sırasında 20.500 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 24 saatlik bakıldığında %7,5 düşüş ile fiyatlanan bitcoin, 400 milyar dolarlık piyasa değerine sahip durumda.

Birçok analist FED’in yaptığı faiz artırımının 20 bin dolarlara düşüş ile zaten fiyatlandığını söylüyor. Açıklamanın Bitcoin üzerinde net bir fiyat hareketine sebep olduğu görülmüyor.

15.06.2022 bugün saat 21.30‘da FED Başkanı Powell’ın konuşmaları FED’in önümüzdeki günlerde atacağı adımlar hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayacak. Koin Bülteni üzerinden FED açıklamalarını canlı takip edebilirsiniz.

Güncelleme: FED Başkanı Powell’ın açıklamaları sonrasında Bitcoin 22.000 doların üzerine yükselerek fiyatlanmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!