Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumhurbaşkanı Erdoğan Blockchain Çağrısında Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te katıldığı TEKNOFEST 2020 etkinliğinde blockchain çağrısında bulundu. Dijital teknoloji alanında yapılan çalışmaları destekleyen Erdoğan blockchain teknolojisinin yanı sıra nesnelerin interneti, yapay zeka gibi diğer teknolojilerden de bahsetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün katıldığı Teknofest etkinliğinde çağdaş teknolojilerin önemini vurguladı. Havacılıktan robot teknolojilerine kadar birçok farklı projenin sergilendiği etkinlikte gençlerin Türkiye’nin geleceği için ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Blockchain Çağrısında Bulundu

Perşembe günü başlayan ve bugün son bulan TEKNOFEST etkinliğinde birçok farklı teknolojinin üstünde duruldu. Yapay zekadan siber güvenliğe kadar pek çok farklı alandan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlara ek olarak blockchain teknolojisine de atıfta bulundu.

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada yapay zeka, blockchain, siber güvenlik, nesnelerin interneti gibi yeni gelişen alanların önemini vurguladı ve Türkiye’nin tüm bu alanlarda başarı elde edebileceğini söyledi. Çığır açacak birçok yeniliğin burada tohumlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere başarı çağrısında bulundu.

blockchain-teknolojisi

Türkiye’nin geçmişte özellikle havacılık alanında diğer ülkelere kıyasla geri kaldığından bahseden Erdoğan, ülkenin bu arayı kapadığına dair bir mesaj verip günümüzde havacılık alanında yapılan işlere dikkat çekti. Erdoğan otomobil, uçan araba gibi teknolojilerde de “buna benzer bir başarıya imza atılacağını” söyledi.

TCMB’nin Dijital Çalışmaları Sürüyor

Türkiye bu yıl itibarıyla dijital teknolojilere yönelik yaptığı çalışmaları hızlandırdı. Geçen yılki 11. Kalkınma Planı’nda olası bir dijital merkez bankası parasının bahsi geçmişken bu yıl bu alanda somut adımlar atılmaya başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu ay yayınladığı iş ilanıyla dijital para konusunda çalışacak ve Ar-Ge ekibinde yer alacak kişiler aradığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment