Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki Dönemi Dijital Seferberlik Dönemi İlan Ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin uzun süredir beklenen metaverse çalıştayı kapsamında gerçekleştirilen “Forum Metaverse” etkinliğinin açılışında konuştu.

Ak Parti‘nin uzun süredir beklenen metaverse çalıştayı kapsamında bugün Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilen “Forum Metaverse” etkinliğinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında metaverse ile ilgili önemli noktalara değindi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında metaverse ile ilgili öne çıkan kısımlar;

Bugün burada dijital teknolojilerin nevruzu, dijital teknolojilerin yeni bir safhası diyebileceğimiz web 3.0 ve onunla bağlantılı en popüler mecra olan metavese hakkında konuşmak, tartışmak, tespit ve tekliflerimizi paylaşmak üzere bir aradayız.

Toplantımızın konusu olan metaverse ve benzeri mecralar belki torunlarımızı da aşıp onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz birer parçası olacak. Meta projeler web 3.0 denen çok daha kapsamlı çok daha kuşatıcı çok daha karmaşık bir teknolojik dönüşümün üzerinde inşa edilen mecralardan yalnızca biridir. Tabi bu süreç öncelikle 5G gibi 6G gibi yeni alt yapı teknolojilerinin ve elbette yatırımlarının hızla inşa edilmesini yaygınlaştırılmasını gerektiriyor. Her ne kadar koronavirüs salgını dönemi dijital tüketimi artırarak bu teknolojilerin cazibesini parlatmışsa da böylesine büyük yatırımların öyle kısa sürede gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir. Bu teknolojileri geliştiren şirketler vadettikleri yeni dijital dünyayı önce kendi ülkelerinin vatandaşları hatta onların da belirli bir kesimi için erişilebilir kılacak zamanla da yaygınlaştıracaklardır.

“Fakat gerçek şu ki dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. Ülkelerin yöneticileri olarak bizlere düşen görev kendi insanlarımızı kendi gençlerimizi özellikle de bu kaçınılmaz geleceğe en doğru en güvenli en güçlü en donanımlı şekilde hazırlamaktır.”

“Henüz başlangıç aşamasında bir teknoloji olan metaverse konulu böyle bir toplantı yapıyor olmamızın sebebi de işte budur. Teknolojinin alt yapı hazırlığı ne kadar yüksek maliyetli bir faaliyet alanıysa içerik üretimi de işin aynı derece stratejik, kritik, hayati bir yönüdür. Biz teknolojinin alt yapısını üretmenin yanında önce kendimizin ardından etki alanımızın nihayetinde de tüm dünyanın kullanabileceği içerikler üretilmesini platformlar kurulmasını sağlamak istiyoruz.”

Ayrıca Türkiye’nin kendi silikon vadisini oluşturacak düzeyde potansiyele sahip olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonuna doğru önümüzdeki dönemi dijital seferberlik dönemi ilan etti.

Önümüzdeki dönemi dijital seferberlik dönemi ilan ediyorum. Toplantımızın sloganı beni çok mutlu etti: ‘Gelecek, onu tasarlayana aittir’. Bu ifadeyi çok isabetli buluyorum. Forum Metaverse’ün başarılı geçmesini diliyor, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Programın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a artırılmış gerçeklik teknolojisinden faydalanılarak hazırlanmış bir plaket takdim edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!