Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Group’a Bağlı Pazarlama ve Reklam Ajansı, Güney Kore NFT Pazarına Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Samsung Group’a bağlı pazarlama ve reklam ajansı Cheil Worldwide, Güney Kore NFT pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Güney Kore’nin yerel haber kaynağı ChosunBiz 21 Mart tarihli özel haberinde, Cheil Worldwide‘ın NFT pazarına adım atmaya hazırlandığını ve ülkede bu sektöre giriş yapan ilk büyük yerli reklam şirketi olacağını bildirdi. Habere göre yalnızca NFT yayınlamayı değil aynı zamanda dijital varlıkların ticareti ve oluşturulması için bir pazar yeri başlatmayı da planlayan şirket, NFT pazar yeri için şimdiden blockchain geliştirme geçmişi olan profesyonelleri işe almaya başladı.

Ülkenin gelişmekte olan eğlence endüstrisinde önemli bir pay sahibi olmak isteyen Cheil Worldwide, bu doğrultuda k-drama (kore draması), müzik, sergi ve oyun NFT’leri üreterek kendi pazar yerinde tanıtmayı planlıyor. Şirket, bu planlarını gerçekleştirmek için ülkenin önde gelen eğlence kuruluşlarından biri olan Studio Dragons ile daha önceden imzaladığı bir anlaşmadan yararlanacak.

Şirketin 2022 yılını dijital alanda genişlemeye ayırdığını söyleyen Cheil Worldwide CEO’su ve Başkanı Jeong-geun Yoo yakın tarihli bir toplantıda;

Son zamanlardaki küresel pandemi nedeniyle metaverse ve canlı ticaret gibi pazarlama kanalları çeşitlendiğinden, teknoloji tabanlı içeriklerin önemi büyük ölçüde arttı.

ifadelerine yer verdi.

Yoo ayrıca NFT pazarına girmenin, pratik sonuçlar üretme ve diğer geleneksel pazarlama yöntemlerine talep azalırken şirkete kalıcı bir güç verme potansiyeline sahip olduğunu açıkladı.

Şirket NFT’lerin benimsenmesinde ana kuruluşu Samsung‘un ayak izlerini takip ediyor. Samsung bu yılın başlarında NFT’lerin görüntülenmesini ve ticaretini destekleyen akıllı TV serisini tanıtmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!