Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’ı, Kripto Para Vergilerinden Elde Edebilecekleri Kazanç Cezbediyor

Hindistanlı yetkililer kripto paranın yasallaştırılması konusunda henüz karar veremedi ancak vergiler sayesinde kazanacakları paraların çok yararlı olacağını düşünüyorlar.

Hindistan’ın yerel haber ajansı Press Trust’a göre hükümet, mal ve hizmet vergisi (GST) kapsamında dijital varlıklardan gelebilecek verginin tutarını araştırıyor. Hindistan’da borsalar tarafından sağlanan mevcut kripto hizmetleri, finansal hizmet sınıfına dahil olarak bulunuyor.

1 Şubat 2022 tarihinde Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, sanal dijital varlıklar üzerinden elde edilen gelirlere %30 vergi uygulanacağını açıklamıştı.

Araştırma platformu BrokerChooser’a göre Hindistan’da yaklaşık 100 milyon kripto para kullanıcısı bulunuyor. Bu da bir ülkedeki en fazla kripto para işlemi yapan insan bulundurduklarını belirtiyor.

Hindistan’ın yerel kripto para borsası WazirX’in kurucusu Nischal Shetty’nin hesaplamalarına göre Hindistan yılda 100 milyon dolar ek gelir kazanabilir. Ancak Hindistan hükümetinin kar ya da zarar fark etmeksizin işlemlerden alacağı %1’lik ekstra komisyonu kaldırması gerektiğini belirtiyor. Shetty’e göre bu şartlarda Hindistan hükümeti olduktan karlı çıkacaktır.

Ancak Hindistan Merkez Bankası 17 Mart tarihinde yayınlanan raporda, kripto paraların düzenlenmesini talep eden başvuruları ret ederek ve tamamen yasaklanması gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!