Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs, OTC İşlemi Gerçekleştiren İlk Büyük ABD’li Banka Oldu

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs’ın, OTC (tezgah üstü) kripto işlemi yapan ilk büyük ABD bankası olduğu iddia ediliyor.

21 Mart tarihli CNBC haberine göre Goldman Sachs, önde gelen kripto yatırım şirketlerinden Galaxy Digital ile kripto ticareti gerçekleştirdi.

Borsa kontrolü altında olmadan doğrudan iki taraf arasında gerçekleşen anlaşmalara denen tezgah üstü piyasanın (OTC), Goldman Sachs’ın geçen yıl başlamış olduğu borsa tabanlı CME Group ürünlerine kıyasla, işlemlerde daha az teşkil ettiği söyleniyor.

Galaxy Digital eş başkanı Damien Vanderwilt konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda:

Bu ticaret, bankaların müşterileri adına kripto para piyasasına doğrudan dahil olabilmeleri için attıkları ilk adımı gösteriyor. Geleneksel varlık piyasalarında en iyi yatırımcılardan biri olan Goldman’ın OTC piyasasına dahil olmasıyla birlikte kurumsal yatırımcılar için varlık sınıfının artan vadesini belli ediyor.

dedi.

Goldman Sachs’ın Asya-Pasifik bölgesindeki dijital varlık başkanı Max Minton, “Galaxy ile gerçekleştirmiş olduğumuz kripto para ticareti için mutluyuz. Bu durum, varlık sınıfının gelişimi için önemli.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!