Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 Saatte Yüzde 50 Yükseldi: Curve DAO Token (CRV) Nedir?

Curve DAO Token (CRV) fiyatı son 24 saatte %50’ye yakın yükseliş gösterdi. CRV fiyatı 1 dolar barajın üzerine çıkmayı başardı. Curve son 1 ayda ise %60’tan fazla değerlendi. Peki, Curve Finance ve Curve DAO Token nedir?

Curve DAO Token fiyatı son 24 saatte %50’e yakın yükseliş gösterdi ve 1 dolarlık barajın üzerine çıkmayı başardı. Curve token gün içinde 1.06 dolara kadar yükseldi. Curve fiyatı son 7 günde %40 artarken, 1 ayda %60 yükseldi.

CRV piyasa değeri 195 milyon dolara yükseldi. Curve için günlük ticaret hacmi ise yaklaşık 260 milyon dolara dayandı. CRV fiyatı gösterdiği yükseliş ile yatırımcılarını umutlandırsa da, yaklaşık 5 ay önce kırdığı 15 dolarlık rekordan oldukça uzakta.

Curve-DAO-Token
CRV fiyatı için 24 saatlik değişimi gösteren grafik. Kaynak

Curve Finance ve Curve DAO Token nedir?

Curve, likidite yönetimi için otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) kullanan bir sabitcoin (stablecoin) borsasıdır. Merkeziyetsiz bir borsa (DEX) olan Curve, Ocak 2020’de piyasaya sürüldü ve yılın ikinci yarısında DeFi sektörüyle birlikte önemli bir büyüme gösterdi. Curve, yield farming ve likidite madenciliği gibi DeFi faaliyetlerini herkese açık hale getirmeyi ve alandaki riskleri minimuma indirmeyi hedefliyor.

Curve kurucusu ve CEO’su Rus bilim insanı Michael Egorov, projeyi kurmadan önce NuCypher projesinde de kurucu ortak ve CTO olarak yer aldı. Egorov aynı zamanda, merkeziyetsiz bir kredi ve banka ağı olan LoanCoin’in kurucusu olarak biliniyor.

Platform Ağustos 2020’de kendi kripto parası olan CRV’yi piyasaya sürdü. Curve token, Ethereum tabanlı akıllı sözleşme sağlayıcısı Aragon desteği ile piyasaya sürüldü. Curve, 20’den fazla platformda toplam 70’e yakın işlem çifti ile yer alıyor. CRV Binance, OKEx, Gate.io, Kraken, Huobi ve Uniswap gibi birçok önemli kripto para borsası tarafından listeleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!