Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yakalanan Hackerdan 1 Milyon Dolarlık Bitcoin Çıktı

Hindistan polisi hükümetin internet sitesini ele geçiren hackerı tutukladı. Yakalanan bilgisayar korsanı için soruşturma sürerken daha fazla suç teşkil eden detaya ulaşıldı. Hackerdan 1.2 milyon dolar değerinde Bitcoin çıktı.

Hindistan’ın Bengaluru şehrinde polis, 18 Kasım 2020’de Shreeki olarak bilinen Srikrishna isimli bir hackerı tutukladı. India Today’in haberine göre soruşturmayı sürdürmekte olan polis, 25 yaşındaki Shreeki’nin 1.2 milyon doların üzerinde Bitcoin varlığı olduğunu açıkladı.

Hacker, Bitcoin borsalarını ve poker sitelerini de hedef aldı

Polis soruşturmasına göre dolandırıcılık ile suçlanan Hacker, 3 Bitcoin borsası ve 10 poker sitesini hackleyerek 30’dan fazla Bitcoin ele geçirdi. Shreeki’nin, fiat para birimi ve kripto para kazanmak amacıyla çevrim içi oyunları ve diğer bazı internet sitelerini hacklediği ortaya çıktı.

Bilgisayar korsanının, devletin internet sitelerini ele geçirmek için kötü amaçlı yazılımlar kullandığı açıklandı. Yerel haber kaynaklarına göre Srikrishna 2019 yılında Karnataka hükümetinin e-tedarik sitesini hacklediğini itiraf etti.

Hindistan kripto para dolandırıcılarına dur demek istiyor

Hindistan’da birbiri ardına gelen kripto para dolandırıcılığı vakaları hükümeti aksiyon almaya itti. Geçtiğimiz yıl Hindistan’da küçük çaplı olanların yanı sıra oldukça büyük dolandırıcılık organizasyonlarına rastlandı. Geçtiğimiz hafta Delhi mahkemesi, dolandırıcılık faaliyetlerine dur demek için emsal teşkil edecek bir dava açtığını duyurdu. Dava IQ Option isimli finansal ürünler ve kripto para alım satım hizmeti sunan şirketin dolandırıcılık faaliyetlerine devam etmesinin ardından geldi.

Mahkeme 189 farklı ülkeden 48 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip IQ Option tarafından dolandırıldığını iddia eden mağdurlar için harekete geçti ve bu davayı onlar adına açtı. Şirketin yılda %900’e varan getiriler ile kullanıcıları cezbettiği ve başlangıç için 1 dolar istediği belirtildi. Fakat kullanıcılar, para çekme işlemleri sırasında bir dizi hata ekranı görüntülediklerini ve bu sorun uzun süre çözülmediği için dolandırıldıklarını iddia ediyorlar. Hindistan dışından da birçok kişi tarafından dolandırıcı olduğu bildirilen IQ Option davasından çıkacak sonuç Hindistan için de temsili bir dava olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!