Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Bir Ayda İkiye Katlandı: Near Nedir?

Near (NEAR) yaşadığı yükseliş ile altcoin rallisinde dikkat çeken kripto para birimleri arasına girmeyi başardı. Yaklaşık 1 hafta önce rekor tazeleyen Near, son 1 ayda da %85’den fazla yükseliş gösterdi.

Son 1 ay içinde altcoin rallisine katılan kripto paralardan Near, 30 günde %100’e yakın yükseliş gösterdi. Altcoin, 8 Ocak günü fiyatını 1,93 dolara çıkararak kendi rekorunu kırdı. NEAR fiyatı son 1 haftada %20’den fazla artarken, token son 24 saatte %5’ten fazla değerlendi.

Piyasa değeri sıralamasında 61. sırada yer alan Near’ın piyasa değeri ise 470 milyon doları aştı. NEAR token için günlük ticaret hacmi ise 62.4 milyon doları geçiyor. Maksimum arzı 1 milyar olarak belirlenen NEAR’ın yazım esnasında dolaşımda arzı neredeyse 255 milyona dayandı.

near-nedir-fiyat-grafigi
NEAR için 30 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Near Protocol nedir, NEAR token hangi platformlarda bulunur?

Near Protocol, çeşitli uygulamaları web’de kullanılabilir hale getirmek için tasarlanan merkeziyetsiz bir platformdur. Near Protocol ölçeklenebilirlik ve sabit işlem ücreti sunmayı hedefler. Ağ, sahiplik kanıtı (Proof-of-Stake) algoritması ile çalışmaktadır. NEAR Protocol, programlama konusunda kapsamlı deneyime sahip geliştiriciler Alex Skidanov ve Illia Polosukhin tarafından yaratılmıştır.

Platformun kendi kripto parası olan NEAR, işlemleri işleme ve verileri saklama ücretleri için kullanılabilir. Bunun dışında NEAR token stake edilerek ağ üzerindeki düğümleri çalıştırmak için ve yönetişim kararları için kullanılır.

NEAR token Binance, Huobi Global, MXC.COM, Bilaxy ve Gate.io gibi kripto para borsalarında listelenmektedir. NEAR, listelendiği platformlarda toplamda 15 parite kapsamında işlem görmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!