Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cüzdan Sağlayıcısı Blockchain, Deneyimli Bankacıyı Bünyesine Kattı

Kripto para cüzdanı sağlayıcısı Blockchain, eski kulağı kesiklerden olarak tabir edilen bir bankacıyı kendi yasal ekibine kattı.

Noble Bank kurumunun eski yasal uyum görevlisi Ben Melnicki, Perşembe günü yapılan bir duyuruya göre Lüksemburg menşeli Blockchain firmasında düzenleyici konulardan sorumlu küresel danışman olarak görev alacak.

Melnicki yeni görevi gereğince kripto para alanındaki düzenlemelerin farklı yetki bölgeleri içerisinde daha hafif kurallara tabi olması için çalışacak. Söz konusu görev için Blockchain başkanı olan Marco Santori ile de beraber mesai yapacak.

”Kurumumuz, müşterilerimiz ve sanal para birimi ekosistemimiz adına geleceğimizi şekillendirmek için Marco Santori ile yakın çalışıyor olacağım.”

Melnicki yaptığı açıklamalarda bu alana yardım etme fırsatını elde ettiği için heyecanlı olduğunu ve Blockchain gibi firmaların eşler arası işlemleri ve diğer kripto para birimi avantajlarını kullanmak suretiyle bireylerin daha fazla finansal özgürlük kazanması için çalıştığını belirtti. Melnicki bunun yanı sıra Blockchain teknolojisinin 2013 yılından beri yasal düzenleyiciler tarafından tartışılıyor olmasına rağmen, ”bugün farklı konulara hitap ettiğini” ifade etti.

Kripto para ve blockchain sektörü özellikle 2018 yılında bir çok Wall Street firmasından ve kurumsal bankalardan önemli elemanları kendisine çekmeye başladı. Başta Coinbase olmak üzere, Gemini, Binance gibi önde gelen firmalar ve kripto para borsaları çok sayıda ünlü Wall Street uzmanını bünyesine katmıştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda Coinbase’in başkan yardımcısı da, ilginç bir şekilde görevinden ayrıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment