Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CZ Binance.US İçin Elini Taşın Altına Koydu: Hisselerini Azaltma Arayışında!

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), borsanın ABD iştiraki Binance.US’teki hisselerini azaltmanın yollarını arıyor.

The Information’ın 11 Mayıs tarihinde yayımladığı kaynakların ifadesine dayandırdığı habere göre CEO CZ, Binance.US’in ABD’li regülatörler gözündeki imajını iyileştirebilmek için şirketteki hisselerini azaltmanın yollarını arıyor.

Kaynakların ifadelerine göre CZ’nin yaklaşık 4,5 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip borsanın çoğunluk hissedarı olarak kalmaya devam etmesinin lisanslama gibi resmi süreçleri zorlaştıracağı düşünülüyor.

Borsanın daha önce pek çok kez ABD düzenleyicilerinin radarına girdiği biliniyor. CEO CZ ve Binance.US ekibi uyumluluk politikalarına son derece dikkat ettiklerini ve regülatörlerle iş birliği içerisinde bulunduklarını sık sık tekrar ediyorlar.

Öte yandan ABD’li regülatörlerin CZ’nin ülke içerisindeki kripto faaliyetlerinde baskın figür olmasından rahatsız olduğuna dair çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor.

Yakın geçmişte ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Binance.US’e ABD müşterilerine kayıt dışı kripto türev ürün hizmetleri sunduğu için Binance.US’e dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!