Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CZ Yanıtladı: Binance Halka Açılacak mı?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin bir IPO yoluyla halka açılıp açılmayacağı sorusunu yanıtladı. Changpeng Zhao; Binance olarak hedeflerinin halka açılmaktan ziyade gitgide daha merkeziyetsiz bir yapıya ulaşmak olduğunu söyledi.

ABD’deki kripto para borsası Coinbase halka açılacağını duyurdu. Şimdiden on milyarlarca dolar değerinde olacağı düşünülen şirketin hisse-tokenları (tokenized stock) bazı borsalarda alınıp satılmaya başladı. Sosyal medyada Binance’in de Coinbase’e benzer bir IPO planı olup olmadığı soruldu.

Hedef gitgide daha merkezsiz olmak 

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Braden adlı bir takipçisinin “Binance ne zaman halka açılacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Halka açılmaktan ziyade bir noktada tamamen merkeziyetsiz hale gelmeyi umuyoruz.”

Binance çoktan halka açılmış olabilir mi?

Çinli kripto para gazetecisi Dovey Wan, Binance CEO’sunun bu açıklamasına şüpheyle yaklaştı. De jure düzeyde halka açılmamış olan Binance’in de facto olarak bir IPO düzenlemiş olabileceği öne sürüldü. Dovey Wan Binance’in Binance Coin aracılığıyla çoktan halka açıldığını düşünüyor.

Binance’in kendi tokenı olan Binance Coin; Bitcoin’in rekoruna eşlik edip 43 doların üstüne kadar çıktı ve o da tüm zamanların fiyat rekoruna imza attı. En büyük on birinci kripto para olan Binance Coin’in 6.4 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!