Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asyalı Girişimci Bitcoin ve Ethereum Tahminlerini Açıkladı

Hashed CEO’su Simon Seojoon Kim, Bitcoin ve Ethereum fiyatına dair 2021 yılı tahminlerini paylaştı. Simon, Bitcoin fiyatının 100 bin doları test edebileceğini, bununla birlikte ETH’nin de yeni bir fiyat ATH’si göreceğini söyledi.

SoftBank Ventures Asya’da yatırım ortağı ve Hashed CEO’su Simon Seojoon Kim, Bitcoin ve Ethereum üzerine bazı tahminlerini paylaştı. Simon, Medium’da yayınladığı makalesinde Bitcoin’in 2021’de 100 bin doları test edebileceğini söyledi. CEO, ETH’nin de yeni bir fiyat ATH’si göreceğine inanıyor.

Bitcoin boğa rallisi devam edecek

Simon, Bitcoin tahminine değinmeden önce BTC’nin genel görünümünden bahsetti. Borsalardaki Bitcoin miktarının son dönemlerde düşmeye başladığını söyleyen CEO, kurumsal yatırımcıların borsalardan yüksek miktarda Bitcoin çektiklerini ve bu durumun BTC likiditesi üzerinde baskı yarattığını belirtti. Grayscale gibi büyük kurumsal şirketlerin BTC yatırımlarına da değinen Simon, Microstrategy gibi şirketlerin dijital varlıklara gösterdiği ilginin artacağına inandığını söyledi.

Mavi: Tüm borsalardaki Bitcoin sayısı. Beyaz: BTC fiyatı

CEO, aynı zamanda Bitcoin’de likidite baskısıyla oluşan satış krizinin de 2020 yılında BTC fiyatını yükselttiğini ifade etti. Simon, görülen bu eğilimin 2021’de devam etmesini bekliyor.

Bitcoin piyasa değerinin Venezuela gibi ülke para birimlerini dahi aştığını dile getiren Simon, “Bitcoin’i 2021 yılında rezerv varlık olarak alan hükümetler görebiliriz.” yorumunu yaptı. Tüm bu gelişmeler ışığında, Simon bu yıl Bitcoin’de iki önemli gelişme olacağına inandığını söyledi. Bunlardan birincisi Bitcoin ETF’sinin bu yıl ilk kez onaylanma ihtimali olurken, ikincisi Bitcoin’in 100 bin doları test etme olasılığı şeklinde aktarıldı.

Ethereum yeni fiyat rekoru görebilir

Simon Seojoon Kim, Ethereum fiyatının 2020 yılında BTC’den daha yüksek oranda yükseldiğini hatırlatarak açıklamalarına başladı. Simon, Ethereum ekosisteminde görülen yeniliklerin, ETH 2.0 güncellemesinin hızla gelişme kaydettiğini söyledi. Ethereum’un önemli oranda kullanım alanı bulduğunu söyleyen CEO, kurumsal yatırımcıların portföylerine ETH’yi de dahil etmelerinin mümkün göründüğünü belirtti. 

CME Group’un 8 Şubat’ta borsada vadeli ETH işlemlerinin yapılabileceğini duyurmasına da değinen Simon, bu gelişmenin bir tesadüf olmadığını söyledi. Son olarak, Ethereum ağında yapılacak daha büyük yeniliklerin devrim niteliğinde etkiler yaratabileceğini, bunun da ETH fiyatında yeni ATH’ler görülmesini sağlayabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!