Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daha Az Risk, Daha Çok Kazanç: 4 Gizlilik Koini, Kazanç Açısından Bitcoini Geçmekte

Gene Kripto Paralar ve Gene Bir Değişiklik

Kripto para birimleri yavaş ama emin adımlarla bizim işlem yapma yöntemlerimizi değiştiriyorlar. Kripto paralar aynı zamanda çoğu durumda bizim mali değeri olan şeyleri depolama veya paylaşma yöntemlerimizi de alt üst ediyorlar. Şimdi de uzun dönemli risk ve kazanç ilişkisini de değiştirmiş gibi görünüyorlar. Çoğumuz finansal ilişkilerin getirdiği kazancın alınan riskle doğrudan ilişkili olduğunun bilincindeyiz. Buna göre – risk ne kadar büyükse, kazanç ve getiri de o kadar fazladır – demek pek de yanlış sayılmaz. İşte insanlar genellikle tam olarak bu sebepten borsadaki (daha az riskli) büyük hisseler yerine (daha riskli) küçük hisse stoklarını cazip bulur ve onlara yönelir.

Tahvil piyasası da bu ilişkiyi, içerisinde bulundurduğu yatırım sınıfı tahvillerinin verdiği faiz oranının, yüksek getirili veya önemsiz tahvillerin verdiği faiz oranınından çok aşağılarda olması durumu ile kanıtlar nitelikte. Durum gene yüksek risk eşittir yüksek getiriden başka bir şey değil. Ancak kripto para piyasası bu olguyu tamamen değiştirecek gibi görünüyor. Düşük riske sahip gizlilik koinleri şu sıralar, kısmen daha riskli gözüken Bitcoin’e (BTC) göre daha yüksek getiri sağlıyor gibi görünmekte. Bu sebeple düşük risk eşittir yüksek kazanç dememizi mümkün kılmakta.

Daha İyi Gizlilik Sunan Altkoinler

Gizlilik koinleri, gizli adresleme, karıştırma işlemleri, gizleme ve model işlemler gibi teknolojiler ve işlemler kullanarak işlem özelliklerini gizlemekte daha iyi olan altkoinlerdir. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse, bu kripto para birimleri yapılan işlemin ve işlemi yapanların anonimliğini korumakta daha etkililer. Kıyaslama yapmak gerekirse, Bitcoin gibi halka açık blockchainlerde yapılan işlemlerin izini sürmek daha kolaydır ve bu sebeple bunlar daha az gizlilik sunarlar. Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), ve PIVX (PIVX) bu gizlilik odaklı koinlere popüler örneklerden bir kaç tanesi.

 

Fiyat Analizi: Gizlilik Altkoinleri Vs Bitcoin

Bu risk ve kazanç denkleminin kripto para piyasalarında da aynı geçerliliğe sahip olup olmadığını öğrenmek için belli başlı gizlilik odaklı koinler ile bitcoin arasında küçük bir fiyat analizi yaptık. Ele geçirdiğimiz sonuç ise işlem yapan taraflar için daha çok gizlilik ve güvenlik vaat eden ve bu sebeple diğer halka açık blockhainlere göre daha az riskli bir alternatif olan gizlilik odaklı koinlerin şimdilerde Bitcoin’e göre daha çok kazanç getirisi sunduğu oldu.

30 Nisan 2017 yılından günümüze kadar olan bir yıllık periyotun ardından Monero (XMR) liste fiyatı, %599 artış yaşayan Bitcoin’e karşılık, %983 fiyat getirisi sağladı. Bu yılın başından itibaren Bitcoin’in fiyatı, karşılaştırıldığı %-28.5’luk bir düşüş yaşayan Monero’ya karşı %31 diliminde bir azalma yaşadı. Fiyat getirisi konusunda sadece geçtiğimiz ay içerisinde bile bu 4 gizlilik tokeni, Bitcoini geride bıraktı. Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), ve PIVX (PIVX), %38 bir fiyat iadesi sağlayan Bitcoin’e karşı sırasıyla %46, %71, %61 ve %57’lik bir kazanç sağladı. Bu sebeple bu piyasada daha iyi gizlilik demek daha iyi kazanç demek oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment