Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Danske Bank Kripto Para Bağlantılı Yatırımları Yasaklıyor

Önde gelen Danimarka bankası, Danske Bank, ”Kripto paralar ile ilgili yatırımları” desteklemek istemediğini belirten bir duyuru yayınladı. Dankse Bank, müşterilerinin kripto para ve türevlerini içeren finansal araçlar satın almalarını ”azaltarak bitirmeyi” hedefliyor. Bankanın, kripto paralar hakkında taşıdığı endişelere rağmen Danske Bank müşterileri yine de kredi kartları ile sanal para satın alabilecekler.

Danske Kripto Para Marketleri Hakkında Küçümseyici Bir Değerlendirme Yayınladı

Danske Bank kendisinin Kripto paralar hakkındaki ”olumsuz tutumunun” alını çizen bir evrak yayınladı. 1871 yılında kurulan Danske Bank onlarca ülkede faaliyet gösteriyor ve Danimarka’nın en büyük bireysel bankalarından birisi.

Bu evrak,

”Kripto paralar, geleneksel para birimleri ve yatırımların sahip olduğu yatırımcı ve tüketici korumasını sağlayamıyorlar”

ve buna benzer bir çok endişenin altını çizmekte.

Danske Bank ”Müşterilerinin Kesinlikle Kripto Paralara Yatırım Yapmamasını Öneriyor”

Danske’nin iddiasına göre, ”Kripto paraların fiyat düzenlemesi şeffaf değil” ve ” yatırımcı olan birisi bu marketin nasıl geliştiği ve fiyatı neyin değiştirdiği konusunda çok limitli bir bakış açısına sahip.” Kripto para birimi piyasasının aşırı değişken olması da vurgulanması gereken konulardan birisi.

Bankaya göre en önemlisi ise, ” şeffaflığın ve kontrolün olmaması kripto para birimlerini bizim de bir kaç kere şahit olduğumuz kara para aklama ve zorla alma gibi suç unsurlarının hedefi haline getirdi.” Danske ayrıca kendisinin ” finansal suç ve kara para aklamaya karşı bu savaşta zorunluluğunun” olduğunu ve sonuç olarak ”kripto paraların güncel kara para aklama kanunlarına uyacak kadar şeffaf olmadığını” belirtiyor.

”Bu sebepler yüzünden bizim ticari platformlarımızda kripto para ticareti yapılması mümkün değildir.”

Kritpo Para Türevleri ”Aşamalı Olarak Durduruldu,” Kredi Kartı Yoluyla Alım ise Açık

Danske Bank ”hiçbir şekilde kripto para türevleri desteklemek istemediğini” belirterek, bu duruşu ile alakalı bir kaç önlem tanıttı.

Buna benzer olarak Danske Bank,  ETN gibi (borsa yatırım fonu) kripto para biriminin fiyatını yansıtan ”direkt olarak kripto para birimleri ile alakalı finansal ürün satın alınması olasılığını durdurdu.” Danske Bank bu tür tahvillerin ”yüksek risk ve değişkenlik” içerdiğini vurguluyor.

Önlemlere rağmen, Danske Bank ”Danske Bank menşeli kreti kartlarının kripto para ticaretinde kullanımını” engellemeyecek. Ayrıca, ”kripto para kökenli mevduat fonlarına da diğer herhangi bir yatırımdan kaynaklı fonlar gibi” işlem uygulayacak.

Danske Bank ayrıca, ”marketi yakından izleyeceklerini ve eğer kripto para ticareti daha şeffaf ve olgun bir hal alırsa, bu duruşlarını tekrar gözden geçireceklerini de” belirtti.

Danske Bank’ın bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment