Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya Vergi Kurumu 60 Şirketten Kripto Para Kullanıcılarının Bilgilerini İstedi

İspanya Vergi Kurumu’nun, 60’tan fazla şirketten kripto para kullanıcılarının isim ve ticari kayıtları gibi bilgilerini talep ettiği bildirildi.

El Confidencial gazetesi, İspanya Krallığı’nın vergi kurumu olan Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT)’dan bir yetkiliye dayandırarak yaptığı haberinde, Hükümetin kripto paraları kullanmak yoluyla vergi kaçırma ve kara para aklamaya karşı ülkenin en büyük temizlik operasyonunu başlattığını bildirdi.

AEAT’in bankalar, menkul kıymet şirketleri, kripto para borsaları ve kripto kabul eden işletmeler de dahil olmak üzere 60 şirketden, kripto para kullanıcılarının kimlikleri, banka bilgileri, ödeme kartı bilgileri ve işlem miktarları gibi  ayrıntılı bilgileri toplamasını talep etti. Bu adım, Airbnb gibi platformlara kadar uzanan,  İspanyol yetkililer tarafından yapılan online vergi kaçırma konusunda da büyük bir baskı yarattı.

Vergi Kurumunun  bu hamlesiyle İspanya’da kripto para kullanıcılarından vergi toplama niyetinde olan ve bununla ilgili harekete geçen ülkeler safına katılıyor.  Güney Kore,Avustralya, Hindistan ,ABD,Tayland ve İsrail kripto para kullanıcılarına yönelik vergilendirme çalışmaları yürüten ve sayıları giderek artan ülkeler arasındalar.

Bu arada, İspanyol Hükümeti’de kripto ve blockchain sektöründen girişimleri ve şirketleri yatırıma cezbetmek için vergi teşvik tedbirleri hazırlıyor. Halk Partisi milletvekili Teodoro Garcia Egae, bu yılın başlarında yaptığı açıklamada;  “ICO’lara yatırım yapmak için Avrupa’nın en güvenli yapısal sistemini kurmak istiyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment