Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Kripto Para Borsaları Merkez Bankası İle Mücadele Edecekler

Hindistan‘ın merkez bankası yakın zamanda bir duyuru yapmış ve merkez bankası tarafından belirlenen yasal düzenlemelere tabii olan finansal kurumların, kripto para odaklı şirketlerle çalışamayacaklarını belirtmişti. Hindistan’daki kripto para borsaları da merkez bankası tarafından verilen bu kararla yasal yolları kullanarak mücadele etmek için bir araya geliyorlar.

Unocoin, Coinsecure ve Zebpay gibi startuplar, merkez bankası tarafından alınan karar neticesinde bankalarla olan ilişkilerinin sona erebileceği yönünde uyarılarda bulunmuşlardı. Söz konusu startuplar önümüzdeki üç ay içerisinde bankalarla olan bağlarının kopabileceğinin farkındalar ancak böyle bir şeyin yaşanmaması için mücadele edecekler.

Hindistan’ın merkez bankası tarafından Perşembe günü yayınlanan açıklamada “RBI tarafından düzenlenen kurumların kripto para işlemi yapan hiçbir iş yerine ya da kişiye hizmet sunmayacakları” gayet açık bir şekilde belirtilmişti.

Coinsecure’un COO’su olan Jincy Samuel ise kripto para sektöründeki şirketlerin bu konuyu görüşmek için Hindistan Kripto Para ve Blockchain Komitesi (HKPBK) ve Hindistan İnternet ve Mobil Derneği (HİMD) ile iletişime geçtiklerini söyledi.

Jincy Samuel yaşanan durum hakkında CoinDesk ile görüşte ve şöyle söyledi:

“Sektördeki diğer şirketlerle beraber RBI tarafından verilen kararı askıya aldırmak adına Yargıtay’da duruşmaya çıkıp çıkamayacağımızı öğrenmek için HKPBK ve HİMD ile irtibat halindeyiz.”

Ülkenin merkez bankası olan RBI Hindistan’da kripto para odaklı iş yapan şirketleri ülkenin finans sisteminden tam anlamıyla izole etmek istiyor ve bu durum elbette Hindistan’daki kripto para sektörü için epey yaralayıcı olacaktır. RBI tarafından verilen kararın sektöre etkisi hakkında konuşan Samuel şunları söyledi:

“Bu karar ülke çapındaki her bir kripto para borsasını etkileyecek çünkü (bu karar neticesinde) kullanıcılar bu platformlardan itibari para çekemeyecek, bu platformlara itibari para yatıramayacaklar.”

Zebpay de Hindistan’da yaşanan bu gelişme hakkında gönderiler paylaştı. Zebpay Cuma günü Twitter hesabı üzerinden “bankacılık hizmetlerimizin aniden kesilmesi durumunda para yatırma ve para çekme işlemlerinin etkilenebileceği” yönünde uyarıda bulundu.

Startup aynı zamanda ekibin müşterilerin paralarını ve varlıklarını güvenli tutmak için çalışacağını ve çeşitli ihtimalleri gözden geçirdiğini” belirtti.

Zebpay’in CEO’su olan Ajeet Khurana Twitter üzerinden şunları yazdı:

“Hayatta durmam. Müşterilerimiz ve ülkemiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Mevcut durum hakkında araştırmalar yapıyorum ve en kısa sürede harekete geçeceğim. Daha da güçleneceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment