Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DappRadar Raporuna Göre Metaverse İşlem Hacmi Yüzde 80 Düştü: Ancak Sektöre Olan İlgi Azalmadı

Veri ve analitik platformu DappRadar, metaverse projelerinin işlem hacimleri düşse dahi alana olan ilginin azalmadığını söyledi.

DappRadar’ın 20 Ekim tarihinde yayımladığı rapora göre metaverse işlem hacmi üçüncü çeyrekte %91,6 düşüş yaşayarak 90 milyon dolara geriledi. Arazi satışları ise bir önceki çeyreğe oranla %37,5 düşüş yaşadı. DappRadar’a göre işlem hacmine oranla arazi satışlarının o kadar düşüş yaşamaması, “ilginin o kadar da azalmadığı” anlamına geliyor.

Platform, bu durumunu şu şekilde ifade etti:

Bu tür projeler için heyecanın azalmadığı görünüyor. Kripto para piyasasında yaşanan düşüş projelerin işlem hacmini etkiledi.

En büyük 10 metaverse projesinin işlem hacmi ise ikinci çeyreğe oranla %80 düşüş yaşadı ancak satış ortalaması sadece %11 düşüş gösterdi. Büyük metaverse projesi Decentraland’in 97.000’den fazla arazisi olmasına rağmen bunların %0,7’si listelendi ve satıldı.

Sales_Count_of_Top_Metaverse_Projects

The Sandbox üçüncü çeyrekte satış sayısında %190 gibi büyük bir artış yaşarken Bored Ape Yacth Club (BAYC) geliştiricisi Yuga Labs’a ait metaverse projesi Otherdeed for Otherside satış sayısında %74, Decentraland %47 düşüş yaşadı. The Sandbox, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda 30 günlük periyotta 201.000 aylık aktif kullanıcıya ulaştıklarını belirtmişti.

Metaverse odaklı projelerin yerel tokenları bu süreçte ortalama %60 değer kaybı yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!