Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dash CEO’su, Yeni Eşsiz Teknolojileri ‘Evolution’ Hakkında Konuştu

Geçenlerde, Todd Rowan ve Linda Butcher tarafından sunulan CEO Money programı, Ryan Taylor ve Bradley Zastrow ile bir röportaj yaptı. Dash ana grubunun CEO’su finansal servis teknolojisi ve stratejisi alanındaki geniş tecrübesinin yanı sıra aynı zamanda ödeme endüstrisi uzmanı. Dash’taki iş bölümünden önce MCkinsey finansal hizmetler departmanında çalışmıştı ve bundan hemen sonra da New York menşeli bir hedge fonu biriminde mesai yaptı. Dash grubuna Finans Müdürü olarak katıldı ve 2017 yılında Dash’in CEO’su ünvanını alana kadar yükselmeye devam etti.

Bradley Zastrow Dash’teki Küresel İş Gelişimi Bölümünün başkanı konumunda. Dash’ten önce American Express’te çalıştı ve bu endüstride toplam 17 yıllık tecrübesi bulunmakta.

Dash, Bitcoin forku nedeniyle 2014 yılında oluşan bir kurum. Basın saatine göre CoinMarketCap sıralamasında 13. sırada bulunuyor. Liste fiyatı ise basın saatine göre son 24 saat içerisinde %-1,5 gerileyerek 480 dolar civarlarında dolanıyor.

Ryan Taylor piyasada bulunan Dash kripto para biriminin kullandığı teknoloji hakkında genel bir bilgilendirme yaptı. Dash’ın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine benzer olduğunu ancak bunu onlardan ayıran unsurun Dash’in hedeflediği nokta olduğunu belirtti.

Dash ödeme odaklı bir kripto para birimi ve bu da onların bütün teknolojik, iş, pazarlama stratejisi kararlarını kripto paraların sunduğu diğer opsiyonların (gizlilik vb.) aksine sadece ödeme odaklı olarak yaptıklarını belirtti.

Bunu nasıl yaptıkları sorularına da cevap verdi.

Dash kısmen bütün bu ağın kendini yönetme biçimini tekrar tasarladı. Onların ağları içerisinde ismine AnaDüğüm Tabakası (masternode layer) dedikleri ve diğer ağlarda olmayan özel fonksiyonları  yerine getirebilen bir ikinci tabaka olduğunu söyledi.

Onların en popüler özelliklerden birisi, ödemelerin yaklaşık olarak bir iki saniye içerisinde onaylanmasını sağlayan ”anında gönderme” özelliği olarak bilinmekte. Bunun için, Dash’ın satış noktasında ödeme metodu olarak kullanılabilmesine izin veren kredi kartı yetkilendirmesi ile denktir diyebiliriz.

Ryan Taylor bu röportaj esnasında kendisinin Dash Network grubunun değil de Dash ana grubunun CEO’su olduğunu da vurguladı. Buna ek olarak bu iki grubun arasındaki farkı ikisinin nasıl işlem yaptığı ve çalıştığı konusuna değinerek anlattı. Dash Network bağımsız ve tamamen merkeziyetsiz bir kurum. Dash Network içerisindeki kullanıcılar bir karar alırken daha iş birliği içerisinde çalışırken Dash ana grubu daha merkezi ve çalışanlar operasyonlarını yürütebilmek için kullandıkları ağdan fon alabilmek için bağımsız teklif sunuyorlar.

Ryan Taylor:

”Bir şekilde ben bu ağın taşeronuyum, benim çalıştığım şirket ağın taşeronu ve biz bu ağın ihtiyaçları için çalışıyoruz.”

Ryan yakında gelmesi beklenen ”Evrim” (Evolution) – daha basitleştirmek gerekirse yazılımlarının yeni versiyonunun adı- hakkında sorular sorulunca konuyu oraya kaydırdı. Evrim ve Dash’in hedefi, kripto para birimlerinin kullanımını şuan mevcut durumdaki kriptografik alıcılar ve tesisatların neden olduğu zorluklara rağmen daha kolay bir hale getirmek. Kullanıcıların herhangi bir cihazdan giriş yapabilmelerini, bir arkadaşlarına istek veya ödeme gönderebilmelerini sağlamayı planlıyor.

Şirketin CEO’su açıklamalarına şöyle devam ediyor:

”Evrim ‘yakında gelecek’ kalıbı ile damgalandı ancak CEO şimdiye kadar hala herhangi bir resmi piyasaya sürüm tarihi belirlemedi. Ryan bunun, sıradan kullanıcıların giriş yapmasını kolaylaştıracağı yönündeki görüşü nedeniyle kripto para piyasasında bir devrim etkisi yaratacağından, bu sürümün yayınlanmasını dört gözle beklediğini belirtti. Ancak kullanıcılar Dash tarafından yayınlanan demolara erişim sağlayarak bu yeni teknolojik gelişmenin büyümesini gözlemleyebilirler. Hedefleri ise bunu bu yılın üçüncü veya dördüncü çeyreği sırasında piyasaya sürmek.

Ryan Taylor bunlara ek olarak merkezileşmemiş bir piyasanın en büyük gerekçelerinden birisi olması nedeniyle, herhangi bir kripto bağlantılı yazılımın açık kaynak olarak yazılımı olarak düzenlenmesinin gerekliliğinden de bahsetti. Evrim açık kaynak yazılımı olarak piyasaya sürülecek ve kripto para birimi piyasasına çok yardımı dokunacağı gibi aynı zamanda şimdilerde onun en çok ihtiyaç duyduğu gibi kullanımı bütün dünyaya açık olarak bırakılacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment