Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dash Halving’i Gerçekleşti: Fiyat Bundan Sonra Nasıl Tepki Verecek?

Kripto para  piyasasının en eski altcoinlerinden biri olan Dash’in (DASH) yarılanması (halving) işlemi başarıyla tamamlandı.

Köklü altcoin DASH’in yarılanması 1.892.161 blok üzerinde başarıyla tamamladı. Yarılanmanın başarıyla tamamlanmasının ardından DASH madenciliği yapan madencilere verilen ödül miktarı 2,49 DASH’ten 2,3097 DASH’e düştü.

Bu, madencilerin her blokta daha az DASH kazanacağı anlamına geliyor. Her sene yarılanma olacak şekilde programlanan Dash şimdiye kadar 5 kez yarılanma olayına tanıklık etti. Verilere göre Litecoin (LTC) yarılanmasına 40 gün, Bitcoin (BTC) yarılanmasına ise 308 gün kaldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Binance ve Coinbase’e karşı açılan davalarda yer alan tek iş kanıtı (PoW) token’ın DASH olması dikkat çekmişti. DASH şimdiye kadar gizlilik sağlayan yapısı ve masternode özelliğiyle farklı alanlarda gündeme gelmeyi başardı.

Fiyatta etkisi olacak mı?

Yarılanma ile birlikte DASH için madencilik maliyetlerinin artacağı düşünülüyor. Dolayısıyla madenciler maliyetlerini karşılaması için DASH’i daha yüksek bir fiyatta satmak isteyebilir. Bu da DASH fiyatında bir yükselişi tetikleyebilir.

CoinGecko verilerine göre son 1 haftada %11,4 yükseliş performansı sergileyen DASH, yazım esnasında 33,52 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!