Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dave Chapman Bitcoin’in 100 Bin $ Olabileceğine İnanıyor

Octagon Strategy genel müdürü Dave Chapman Bitcoin vadeli işlem piyasalarının açılmasından CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin‘in 2018 sonunda altı-haneli sayılara ulaşabileceğini ve daha ilginç kullanım alanlarına da açılabileceğini söyledi.

Dijital varlık ticareti de yapan Chapman son zamanlarda yaşanan artışların gelecekte yaşanacakların yalnızca bir işareti olduğunu ve Bitcoin’in daha yeni yeni geniş kitleler tarafından kabul görmeye başladığını söyledi. 100 bin $ gibi bir sınır her şeyin ötesinde büyük bir psikolojik engel ancak Chapman bunun mümkün olduğuna inanıyor. Chapman:

“Ağustos ayında Bitcoin fiyatı 4000 dolarken fiyatın yıl sonunda rahatlıkla beş haneli sayılara çıkabileceğini söylemiştim ve sanırım pek çok insan deli olduğumu düşünmüştüm ama problem değil. Geleceğe yöneldiğimizde bence 2018 yılının akışı içinde fiyatın 6 haneli sayılara gelmesi beni şaşırtmaz.” yorumunda bulundu.

Büyük Resim

Ancak Chapman farklı bir noktaya değindi. Chapman’a göre Bitcoin’in asıl ilgi çekici olan yanı fiyatı değil, piyasa büyümeye devam ettikçe kullanılabildiği alanlar. Chapman’a göre şuanda Bitcoin topluluğunun asıl odaklanması gereken yok Bitcoin’in finansal uygulamalarda daha fazla yer bulması olmalı. Chapman:

“Benim için fiyat belki de Bitcoin’in en ilginç olmayan yanı. Ben uygulamalar konusunda daha heyecanlıyım… bunun finans (sektörüne) erişimi olmayan insanlar için ne anlama geldiği konusunda. Bence odak noktamız fiyat olursa büyük resmi kaçırıyoruz demektir.” yorumunda bulundu.

Röportajı biraz neşeyle kapayan Chapman, ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun vadeli işlem piyasalara onay verdiği düşünülünce Bitcoin ETF’lerinin yakın gelecekte karşımıza çıkabileceğine dair kayıt üstünde iddiaya girmekten memnuniyet duyacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment