Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

David Hoffman’dan Özür Mesajı: SEC FUD’u Bu Altcoin’de Düşüş Getirmişti!

Bankless kurucu ortağı David Hoffman Lido Finance (LDO) başta olmak üzere merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri üzerinde yaydığı FUD söylentileri için geri adım attı ve özür diledi.

David Hoffman 3 Mart’ta bir podcast yayını sırasında söylediği sözler merkeziyetsiz finans topluluğunun gündemine damga vurdu. Yaptığı konuşmasında Lido Finance dahil birçok DeFi projesinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Wells bildirimi aldığını söylemişti.

Hoffman tarafından ortaya atılan bu iddialar, topluluk arasında hızla yayıldı ve LDO’nun %10’luk düşüş yaşamasına sebep oldu. Yaşananların ardından topluluğunun tepkisine maruz kalan Hoffman, sosyal medya üzerinden bir özür paylaşımında yayınladı.

Açıklamasında, bir hafta içerisinde neredeyse tüm DeFi sektörünün SEC’in hedefine girdiğini dile getiren Hoffman, bu tanımlamanın yanlış olduğunu belirterek özür diledi. Muhtemelen geçen hafta meydana gelen bir “Wells bildirim bombardımanı” olmadığının altını çizen Hoffman, yine de habersiz bir şekilde şirketlere gönderilen Wells bildirimlerinin halen daha endişe verici hamleler olduğunu öne sürdü.

Hoffman, bilgiyi kendisine sunan kaynağıyla arasında bir iletişim problemi yaşandığını belirtirken, açıklamanın bir konsantrasyon hatası nedeniyle yanlış aktarıldığını vurguladı:

Geçen hafta içinde pek çok Wells duyurusu dağıtıldı demiştim. “Hafta” kısmı yanlış. Bu zaman çerçevesi yanlış bir şekilde konsantre edilmiştir. Yakın zamanda ortaya çıktığı ve halk tarafından bilinmediği en az bir doğrulanmış Wells bildirimi olsa da, son zamanlarda kitlesel bir hareket gerçekleşmedi. Söz konusu kaynak, aylar ya da daha uzun bir zaman dilimini ima etti.

Lido Finance özelinde bir durum yok

Lido Finance hakkındaki ifadelerine de açıklık getiren Hoffman, ekiple iletişime geçtiğini ve karşılıklı bilgi aktarımı sonucunda ortada dolanan söylentilerin doğru olmadığı sonucuna vardı. Yanlış anlaşılma için özür dileyen Hoffman, Lido Finance özelinde bir durum yaşanmadığını detaylandırdı:

Özellikle Lido Finance olarak adlandırdığım için üzgünüm, çünkü tüm bunlar tamamen “söylenti” ve Lido Finance burada özellikle üzerinde durulmayı hak etmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!