Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bomba Gibi İddia: Binance Geçmişte SEC Başkanına Teklifte Bulundu!

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’e geçmişte danışmanlık teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

The Wall Street Journal (WSJ) konu hakkında edindiği bilgilere dayandırdığı 5 Mart tarihli haberine göre Binance 2018 ve 2019 yıllarında Gary Gensler’e danışmanlık teklifinde bulundu. İlgili dönemde henüz SEC’deki görevine başlamamış olan Gensler, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) akademisyenlik yapıyordu.

Teklifi Kabul Etmedi Ama…

Binance yöneticilerinin mesajlarına göre Gensler, 2018 yılında kendisine sunulan danışmanlık teklifini reddetti. O dönem Binance’in girişim yatırımı kolu Başkanı Ella Zhang ve Binance tarafından finanse edilen Koi Trading’in kurucusu Harry Zhou Gensler ile bir görüşmede bulundu.

Zhau görüşmesine yönelik şu ifadeleri kaydetti:

Gensler danışman olmayı reddetmesine rağmen lisans stratejilerini paylaşmada oldukça cömert davrandı.

Ayrıca MIT’de çalıştığı süre boyunca birçok farklı taraftan danışmanlık teklifi alan Gensler’in bu tekliflerin tamamını reddettiği iddia edildi. Ancak Gensler iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Regülatör Koltuğuna Geri Dönecekti

Binance çalışanlarının mesajlarına göre 2000’li yıllarda ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı olarak güçlü bir reform gerçekleştirmiş Gensler’in regülatör koltuğuna geri döneceği için danışmanlık teklifini reddettiği düşünülüyordu. Hatta bir çalışan, demokratların seçimi kazanması halinde Gensler’in yüksek ihtimalle regülasyon kurumlarından birine geri döneceğini öne sürmüştü.

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), 2019 yılında Tokyo’da Gensler ile bir görüşme daha gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından yaklaşık 2 sene sonra Gensler, SEC Başkanı oldu.

Devlet Kademelerinde Tecrübeli Aktörler Hedefleniyordu

Öte yandan Binance’in ABD iştiraki Binance.US Gensler dışında ABD’li devlet kurumlarında tecrübesi olan başka aktörler ile de görüşmüştü. Borsa, ABD Döviz Kontrol Birimi Başkanı Brian Brooks’u Binance.US CEO’su olarak görevlendirmiş ayrıca ABD’nin eski Çin Büyükelçisi Max Baucus ile de düzenleyici danışmanlık üzere iş anlaşması yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!