Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

David Marcus: Libra, Ortaya Çıkmadan Tüm Regülatör Kurumları Memnun Edecek

Facebook’un kripto para projesi Libra ile ilgili olarak Amerikan kanun koyucuları ile Facebook arasında yapılan görüşmeler devam ediyor. Facebook’u ve Libra’yı çok sert bir şekilde mercek altına alan ve tabiri caizse her şeyi didik didik eden kanun koyucular, Facebook Blockchain birimi başkanı ve Libra projesinin başındaki isim David Marcus’u adeta sorularıyla terletiyor.

Bu görüşmelerde yer alan başlıca konu başlıkları regülasyonlar ve Facebook’un eski gizlilik skandalları olurken, konuyla ilgili kendisine sorulan sorulara yanıt veren Marcus da, yaptığı açıklamada Facebook’un projesinin ortaya çıkmadan önce tüm regülasyon kurumlarını memnun edeceğini iddia etti.

Başarılı isim, kendisine sorulan bu yöndeki soruya şu yanıtı verdi:

”Blockchain teknolojisi temel olarak kanun koyucu ve hukukçulara aslında ekstra bilgiler sunuyor. Eski sistemde bunlar yok. O sebeple aslında bu durum regülatör kurumların işine geliyor. Ben size şunu temin edebilirim ki, Libra kurulmadan önce başta FED ve SEC olmak üzere tüm regülatör kurumların onayını alacak ve öyle ortaya çıkacak. Bu konuda bizler de en az sizler kadar hassas bir tutum izliyoruz. Biz de şirket olarak zaten yapacağımız şeyin her şeye uygun olmasına özen gösteriyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment